Leerlingen Bossche Vakschool & Van Maerlant spelen musical ut Meske en ut Beest

donderdag 28 juni t/m zaterdag 30 juni

Leerlingen van de Bossche Vakschool en Van Maerlant spelen op 28, 29 en 30 juni gezamenlijk de musical ut Meske en ut Beest. Deze musical is de opvolger van de succesvolle musical 3 Musketiers die de leerlingen van de Bossche vmbo-scholen vorig jaar produceerden! Inmiddels zijn ze alweer toe aan hun 6e productie.

De groep bestaat uit 43 enthousiaste en getalenteerde leerlingen die sinds de audities in oktober 2017 wekelijks repeteren aan de musical ut Meske en ut Beest. Dit doen ze onder regie van Peggy Willemen. Sanne Adhin en Geert-Jan van den Heuvel, twee docenten van de beide scholen, vormen het productieteam. Er is een speciale bouwploeg die zich wekelijks bezighoudt met de bouw van het decor en het verzamelen van de rekwisieten onder leiding van docent Ralf Winkenius.

Daarnaast zijn er diverse professionals uit de regio die de verantwoordelijkheid hebben over de kostuums, grime en kapwerk. Het zijn geen onbekenden in de Bossche theaterwereld. Huib Burmanje en Rachel de Pauw verzorgen voor vele Bossche evenementen en verenigingen het kapwerk, Rosalie Mauriks verzorgt de grime en Ankie van den Meerendonk heeft de kostuums ontworpen én verzorgd. Ook het licht en geluid is in professionele handen van Bas Paree en Rob Willemen.

De sportzaal van de Bossche Vakschool aan de Hervensebaan 5 wordt omgetoverd tot een heus theater waarin deze indrukwekkende musical te bewonderen zal zijn. Per voorstelling zijn er 225 zitplaatsen beschikbaar.

Het is uniek te noemen dat 2 scholen tezamen, de krachten hebben gebundeld om de leerlingen de mogelijkheid te bieden om zich naast het schoolse leren ook te kunnen uiten op theatergebied. Het ‘samen’ plezier beleven aan de diverse facetten van het theater is één van de redenen waarom de directie van de beide scholen het musical-initiatief zo ondersteunt. Ná het grote succes van de vorige musicals zijn de verwachtingen weer hoog gespannen.

Kaarten zijn te koop voor  € 10,00 via de deelnemende scholen (af te halen bij de recepties) of te reserveren via musical@bosschevakschool.nl

De voorstellingen zijn op donderdag 28 juni en vrijdag 29 juni aanvang 20.00 uur en op zaterdag 30 juni om 14.30u. De zaal is donderdag en vrijdag open om 19.30u en op zaterdag om 14.00u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.