Laus Steenbeeke vervult rol transgender in Verliefd op Ibiza

Laus Steenbeeke vervult rol transgender in Verliefd op Ibiza

Hij gaat rol delen met Johnny Kraaijkamp in de tour van de musical

Acteur Laus Steenbeeke neemt na de première enkele voorstellingen in de week de rol van Karla over van Johnny Kraaijkamp in de musical Verliefd op Ibiza. Laatstgenoemde speelt sinds enkele weken ook in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden en daardoor lukt het hem niet alle voorstellingen in het land te spelen. Verliefd op Ibiza gaat maandag 3 februari in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en toert daarna door heel Nederland.
Transgender
Johnny en Laus spelen de rol van Karla, een vrouw die geboren is als man. Een rol waarin je als acteur moet laten zien welke uitdagingen deze transformatie met zich meebrengt, op emotioneel en fysiek vlak, maar ook een rol die veel humor bevat. Voor regisseur Joep Onderdelinden een heel belangrijke rol in de musical.
Regisseur Joep Onderdelinden: “Transgender is een actueel thema, waarover veel gepraat wordt en ik hoop dat deze musical kan bijdragen aan het gesprek. De rol van Karla geeft het motto weer van waaruit ik de voorstelling vormgeef: Wees wie je bent, gun dat anderen ook en vier de liefde. Voor mijzelf is het feit dat wij met de musical onder andere deze verhaallijn hebben toegevoegd aan het script van de film, een reden geweest om de regie te gaan doen. En ik ben ontzettende blij dat ik deze productie met Johnny en nu ook Laus kan doen.”
Laus Steenbeeke
Laus is onder andere bekend van zijn rollen in het tv-progamma Het Klokhuis, de rol van Hennie in Flodder en Huipie van Duivenbode in ‘T Schaep. Laus was in talloze theaterproducties te zien en won een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke bijrol in de musical The Lion King én ook nog één voor beste mannelijke bijrol in Woef Side Story.  De afgelopen tijd vervulde hij een rol in het muziektheaterspektakel Stork en het mega-succes Hanna van Hendrik. Vandaag speelt hij de laatste voorstelling van het theaterstuk Ghost Stories, ook geregisseerd door Joep Onderdelinden.
Over de musical Verliefd op Ibiza
Verliefd op Ibiza vertelt het verhaal waarin iedereen rondom het ex-pop icoon Lex (Chris Tates) verliefd wordt. Op nieuwe gezichten, oude bekenden, nieuwe kansen, waanideeën en op het eiland zelf. En ieder karakter ver weg van huis, onder de verraderlijke vakantiezon, allemaal net iets meer durft te ondernemen. De musical is gebaseerd op de gelijknamige film (één van de meest succesvolste Nederlandse bioscoopfilms) maar kent dus een aantal andere elementen. Met ook: Guido Spek, Laura Ponticorvo,  Mylène d’Anjou, Joris de Hoop, Charlene Sancho en Samir Hassan.  

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.