Laurens van Rooyen brengt The Amazing Christmas Special 

Laurens van Rooyen brengt The Amazing Christmas Special 

Pianist en (film)componist Laurens van Rooyen organiseert in december The Amazing Christmas Special in het Koetshuis in Breukelen. Samen met The New Symphonics, onder leiding van Maurice Luttikhuis, Esther Pierweijer en een kinderkoor brengt van Rooyen zowel traditionele als moderne kerstnummers. Op 10, 11, 21 en 22 december staat het Koetshuis in Breukelen volledig in het teken van deze feestelijke kerstconcerten. Kaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. 

“De zomerconcerten die ik al jaren geef in het sfeervolle Koetshuis van Stalhouderij de Zadelhoff in Breukelen zijn inmiddels legendarisch”, aldus Laurens van Rooyen. “Op veler verzoek organiseer ik hier daarom dit jaar The Amazing Christmas Special. Het Koetshuis heeft een unieke sfeer en akoestiek. Ik kijk er enorm naar uit om weer op de prachtige vleugel, een Bösendorfer, te mogen spelen in december.”

Naast traditionele kerstliedjes, zoals ‘Stille Nacht, Heilige Nacht‘, zullen ook internationale nummers zoals: ‘God Rest Ye Merry Gentlemen‘ en ‘Greensleeves (What child is This)‘ ten gehore worden gebracht. Van Rooyen wordt begeleid door het orkest The New Symphonics onder leiding van Maurice Luttikhuis. Esther Pierweijer  en een kinderkoor uit Breukelen zorgen voor de vocale ondersteuning. 

Het landelijke Koetshuis leent zich uitstekend voor de unieke kerstconcerten. Het sfeervolle landgoed, de kerstverlichting en het orkest rond de concertvleugel zorgen ervoor dat het Koesthuis de warmte en sfeervolle kerst ambiance uitstraalt. Bij elk concert is er ruimte voor 150 gasten om te genieten van de authentieke muziek en locatie. 

Meer over Laurens van Rooyen
Laurens van Rooyen, icoon in de Nederlandse muzieksector, behoort tot de legendarische groep pianisten die wereldhits scoorde met eigen composities voor piano en orkest. Hij componeerde filmmuziek en universele songs die wereldwijd de aandacht trokken, zoals ‘Just a Simple Lovesong‘ en ‘Imaginary landscapes’. Tot op de dag van vandaag is deze muziek te horen op de Japanse radio, in Zuid-Afrika en in de VS. 

Laurens is echter niet de musicus die stil blijft staan bij behaalde successen. Zijn muzikale gedrevenheid en ambitie drijven hem telkens naar nieuwe composities, concerten en projecten. Het liefst speelt hij live, zodat hij contact heeft met zijn publiek. Toen dat tijdens de lockdown niet kon gaf hij Thank You concerten op vaccinatie-locaties en nam hij met jong pianotalent ( 9-19 jaar) een cd op in de Wisseloord Studio’s en produceerde een bijbehorend pianoboekje. Ook speelde hij online samen met de Amerikaanse pianist Jeff Franzel en produceerde hij The Rhapsody in White, Yellow & Blue, geïnspireerd door Gershwin en Oekraïense volksmuziek. 

Voor tickets en meer informatie: www.laurensvanrooyen.com

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.