Lancering schoolmusical ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet!’ groot succes

Lancering schoolmusical ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet!’ groot succes

Honderden kinderen kwamen gisteren naar TivoliVredenburg in Utrecht voor de feestelijke aftrap van de gloednieuwe schoolmusical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! Tijdens deze lancering werd de videoclip opgenomen van het gelijknamige titellied van deze musical. Kinderen uit heel het land kregen gistermiddag de unieke kans om in deze clip mee te spelen met Vajèn van den Bosch, William Spaaij en Justen Beer. TivoliVredenburg werd één uur lang op zijn kop gezet door uitbundige zang en dans. Vanaf vandaag kunnen basisscholen zich aanmelden op www.ikziewatjijnietziet.nl. Op deze website wordt de schoolmusical in de komende weken gratis beschikbaar gesteld.
Naast het script, muziek en liedteksten, is er voor leraren een aanvullend educatiepalet. Dit palet bevat onder andere verschillende filmpjes waarin uitleg wordt gegeven hoe je zelf de decors en kostuums kan maken. Ook wordt aandacht besteed aan manieren om kinderen anders naar de wereld te laten kijken en hun fantasie verder te prikkelen. Iets wat de inspiratiebron voor deze musical, de schilder Jeroen Bosch, als geen ander kon.
Het script is geschreven door Dick van den Heuvel en speciaal voor deze musical heeft Ad van Dijk nieuwe muziek geschreven. Naast nieuw geschreven liedjes is ook het bekende lied Het Land van Maas en Waal (over het Circus Jeroen Bosch) van Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh onderdeel van de schoolmusical.
Zet een trechter op je hoofd, een snavel op je neus, trek een rode mantel aan en doe een gespikkelde sjaal om. Met spullen die je gewoon op zolder of in je kast kunt vinden, verander je zo in een figuur uit de schilderijen van Jeroen Bosch. Vijfhonderd jaar geleden overleed deze wereldberoemde kunstenaar die geldt als een van de vijf belangrijkste Nederlandse schilders.
Stichting Jheronimus Bosch 500 en partner Rabobank hebben, in samenwerking met Albert Verlinde Entertainment, de musical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! ontwikkeld met als doel de kunstenaar Jheronimus Bosch (circa 1450 – 1516) toegankelijker te maken door jongeren op een creatieve en inspirerende manier actief te betrekken bij de herdenking van zijn 500ste sterfjaar. De musical maakt deel uit van de ruim 90 evenementen die de Stichting Jheronimus Bosch 500 organiseert om de kunstenaar Jeroen Bosch, wiens sterfjaar in 2016 wordt herdacht, te eren.
Wil jij jouw leerlingen inspireren met deze nieuwe schoolmusical? Kijk dan voor meer informatie op www.ikziewatjijnietziet.nl en vraag het gratis musicalpakket aan!

FOTO: Monique Hoffmann

 
              
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.