Lancering lied voor kinderen op de vlucht (ihkv 75 jaar Pippi Langkous)

Lancering lied voor kinderen op de vlucht (ihkv 75 jaar Pippi Langkous)

Pippi Langkous, ook wel het allersterkste en moedigste meisje van de wereld, bestaat op 21 mei 75 jaar. Op deze datum lanceert het Zweeds/Nederlandse muzikale theatergezelschap De Andersons i.s.m. de bekende (kinderboeken)schrijver en dichter Sjoerd Kuyper een lied ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum. De gehele opbrengst gaat naar Save the Children en hun actie ‘Pippi of Today’, die kinderen op de vlucht helpt.

Nu net zoveel kinderen op de vlucht als in 1945

Pippi Langkous werd op 21 mei 1945 gecreëerd door de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. De Tweede Wereldoorlog was ten einde en miljoenen kinderen waren op de vlucht. Gevoed door deze tijd creëerde Lindgren het krachtigste en meest dappere meisje van de wereld. Een meisje met vlechten waar geen helm overheen kon. Opvallend is dat op dit moment net zoveel kinderen op de vlucht zijn als toen en dit aantal groeit alleen maar. Deze kinderen zijn de Pippi’s van nu.

Opbrengst lied naar Save the Children

Door samen te werken met het sterkste meisje ter wereld willen The Astrid Lindgren Company en Save the Children aandacht genereren voor de kwetsbare en gevaarlijke omstandigheden waar kinderen en met name meisjes op de vlucht aan worden blootgesteld.

Geïnspireerd door deze mooie actie maakten De Andersons i.s.m. Sjoerd Kuyper het lied ’Alleen in de wind’. Vanaf 21 mei is de Nederlandse én de Zweedse versie te downloaden via

www.deandersons.nl. De opbrengst gaat naar Save the Children.

Coronavirus: omstandigheden verslechteren

Vooral in deze tijden van het coronavirus, waarin de omstandigheden van vluchtelingen in kampen nog meer verslechteren, is het hard nodig om deze kinderen te ondersteunen.

www.deandersons.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.