Lachen en meezingen bij muzikaal cabaret Enge Buren, RUK! tot en met april 2017 in de Theaters

Lachen en meezingen bij muzikaal cabaret Enge Buren, RUK! tot en met april 2017 in de Theaters

Enge Buren brengt muzikaal cabaret. De 3 heren hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek, liedjes en acts vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers.
Van hilarisch tot ontroerend. Allerlei verschillende muziekstijlen worden gebruikt. Met hun 3 goede zangstemmen maken ze van elke voorstelling een uiterst gevarieerde en vermakelijke show. Een feest der herkenning, aangevuld met verrassende wendingen. Met aanstekelijk enthousiasme en overduidelijk spelplezier, bespeelt Enge Buren, met een karrenvracht aan muziekinstrumenten, het publiek.

RUK!

Is de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen?
Bestaat er zoiets als ‘vrouwen’ en/of ‘mannen muziek’?
Jazeker… maar is het zo dat ze geen ruk van elkaars muziek begrijpen?
Waarom raakt zij meer verrukt door de harmonie en romantiek, waar hij meer neigt naar bonkende ritmes en vocaal geweld? Of is deze stelling slechts gebaseerd op een generaliserend vooroordeel en zijn Enge Buren totaal van de pot gerukt?!

In hun nieuwe muzikale cabaretprogramma rocken de Buren als vanouds. Op anarchistische wijze worden acts, sketches en muzikale stijlen door elkaar verweven tot een zinderende show waarbij het publiek wordt meegezogen. Even weggerukt uit het gestructureerde leven waar alles aan elkaar hangt van regels. Gewoon het verstand op nul en meegaan in die ‘Muzikale Rollercoaster’ vol humor, energie en schwung; verrukkelijk!
Zou het ze lukken om vrouwen en mannen massaal over te laten gaan in ‘muzikaal omdenken’?!
Riemen vast: Enge Buren rukt uit!


Creatives: Regie Wannie de Wijn | Liedteksten en Muzikale leiding Enge Buren ism Wannie de Wijn| Choreografie Henk van der Weijden, Michiel Bos, Pyr Tilma | Kostuumontwerp Zita Winnubst | Decor Enge Buren ism Paul Achterberg, Tim van Tooren | Lichtontwerp Tim van Tooren | Geluidsontwerp Paul Achterberg

Toegangskaarten (16,50-22,50) via de theaters.
Meer informatie over de voorstelling, kaartverkoop en toegangsprijzen op ww.impactentertainment.nl

Enge Buren is al sinds 1993 bij elkaar en de mannen spelen in de Nederlandse theaters vanaf 2004.
RUK! Is de 6e theatershow van het drietal.

Enge Buren brengt muzikaal cabaret en bestaat uit drie multi-instrumentalisten, die prachtig driestemmig zingen, een karrenvracht aan muziekinstrumenten bespelen en uitblinken in persiflages en karikaturen. Naast eigen composities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan.

Naast humoristische nummers staan er ook aangrijpende en ‘scherpe’ liedjes op hun repertoire. Kortom, een nieuwe chaotische doch harmonieuze en zuivere explosie van tig liedjes, allemaal verwerkt tot een energieke, muzikale show.

Het publiek wordt meegenomen op een wonderbaarlijke reis door de (pop)muziek en beleeft samen met Enge Buren hilarische en soms ontroerende momenten.

FOTO: Wim Lanser

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.