Laatste voorstelling technocabaretduo Matroesjka op 20 maart in DeLaMar

Laatste voorstelling technocabaretduo Matroesjka op 20 maart in DeLaMar

Na acht prachtige jaren als hét technocabaretduo van Nederland heeft Matroesjka (Lisa Loeb en Janneke Rinzema) besloten om volgend seizoen nieuwe avonturen aan te gaan. De laatste voorstelling van hun huidige tournee BRAINWASH zal op 20 maart in DeLaMar Theater in Amsterdam te zien zijn.

Lisa Loeb en Janneke Rinzema leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden cum laude afstudeerden in de richting jazz-zang. Al direct vanaf hun oprichting ging het hard met dit duo. Zo wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, werden ze genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs en speelden ze hun twee avondvullende voorstellingen in theaters door het hele land. Ook schreven ze liedjes over de actualiteit voor het programma van Giel Beelen op 3FM, hadden ze hun eigen columnreeks bij CJP én speelden ze meerdere malen festivals als Lowlands en Zwarte Cross plat. Hun voorstelling BRAINWASH werd door NRC Handelsblad verkozen tot cultureel hoogtepunt.

Nieuwe plannen

Lisa Loeb en Janneke Rinzema kijken ernaar uit om met nieuwe plannen aan de slag te gaan. Lisa gaat haar eerste solovoorstelling maken, Extase, die vanaf het najaar van 2020 te zien is in theaters door het hele land. Janneke gaat zich richten op het schrijven van een nieuwe Nederlandse comedyserie. Beiden kijken uit naar deze nieuwe avonturen en benadrukken dat ze samen een geweldige tijd hebben doorgemaakt.

Laatste voorstelling BRAINWASH

Op 20 maart sluit Matroesjka de tournee van BRAINWASH af in DeLaMar Theater in Amsterdam. Dit is de laatste mogelijkheid om de voorstelling te zien die 4 sterren kreeg in De Telegraaf en ‘Keuze van de criticus’ was bij de Theaterkrant.

Foto: Robin Alysha Clemens

Share

One thought on “Laatste voorstelling technocabaretduo Matroesjka op 20 maart in DeLaMar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.