Laat je betoveren door Aladdin

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen zondag mocht ik in de Leidsche Schouwburg, samen met vele kinderen, al dan niet verkleed als prinses, genieten van de voorstelling Aladdin van theater Terra.
Het verhaal van Aladdin zal bijna iedereen kennen. Aladdin is een zwerver die hopeloos verliefd wordt op een prinses.Theater Terra heeft op dit welbekende verhaal een eigen voorstelling gemaakt, die beeldend en vermakelijk is voor alle kinderen en uiteraard hun ouders.

In een betoverde stad probeert Aladdin, een straatjongen met veel lef, een mooie Arabische prinses uit de handen van een boze tovenaar te redden. Met hulp van de geest uit een magische wonderlamp kan Aladdin ineens een machtige prins worden. Vervolgens probeert ook de tovenaar om de lamp met magische krachten in handen te krijgen. Om de prinses te redden en de tovenaar te verslaan moet Aladdin bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden!

Bram van Stiphout speelt de rol van Aladdin en speelt als enige acteur in het stuk één rol, maar dan wel de hoofdrol van Aladdin. Hij doet dit met een jongesachtige flair, heel overtuigend weet hij de slungelige, maar o zo romantische Aladdin neer te zetten. Juliann Ubbergen heeft twee rollen, zo zie je hem als de verteller van het verhaal, maar zijn glansrol is toch wel als de geest uit de fles. De energie spat er van af, hij is super grappig en de rol is op zijn lijf geschreven. Je kan niet anders dan gebiologeerd naar hem te zitten kijken. Als de mooie prinses zien we Alisa Opari Luzi. Ze speelt haar rol heel subtiel en de liefde voor Aladdin is erg overtuigend, helaas was haar zang niet altijd overtuigend. Alsof ze erg vermoeid was. Jessin Oulad El Hadj speelde meerdere rollen, maar welke rol hij ook speelde, hij wist meerdere malen de kinderen aan het lachten te maken. Zijn rolwisselingen waren heel snel, maar toch was er nooit een moment, dat je niet wist, naar welk karakter je zat te kijken, wat echt een compliment waard is.

Theater Terra maakt al veertig jaar familievoorstellingen en bewijst met deze voorstelling maar weer eens, dat ze weten wat kinderen leuk vinden. Ze weten precies hoe ze de voorstellingen moet brengen naar kinderen. De verbeelding van de kinderen wordt gestimuleerd, de fantasie in het verhaal speelt een grote rol. Hun voorstellingen trekken dan ook niet voor niets jaarlijks meer dan 80.000 mensen naar het theater.

Cast: Bram van Stiphout, Alisa Opari Luzi, Jessin Oulad El Hadi en Juliann Ubbergen

Voor meer informatie kunt u terecht op https://theaterterra.nl/kindervoorstellingen/aladdin/

Creatives:

Script & Liedteksten – Dick Feld
Muziek & Arrangementen – Fons Merkies
Muziek & Arrangementen – Laurens Goedhart
Regie – Wesley de Ridder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.