‘La Cage Aux Folles’ nu ook in Capitole Gent

‘La Cage Aux Folles’ nu ook in Capitole Gent

Hij wou zo graag ‘La Cage Aux Folles’ spelen in Gent en op 7 december gaat dat gebeuren, want dan staat Koen Crucke met zijn collega’s in Capitole Gent. Vanaf morgen, zaterdag 14 september, kunnen er ook tickets besteld worden voor de voorstelling in Gent. Woensdagavond was Koen als ‘Zaza’ nog te gast bij Gert Late Night en morgennamiddag is hij als zichzelf van de partij op de Gentse Cultuurmarkt. Tussen 14.00 en 16.00 uur vind je hem op de stand van Deep Bridge, waar hij tekst en uitleg geeft rond de nieuwe theaterproductie. “Ik ben blij dat we na onze doortochten in Theater Elckerlyc te Antwerpen, een uitstap doen richting Capitole Gent. De perfecte locatie voor dit stuk.”

Tijdens een heerlijk ontbijt voorzien van bubbels, maakte de cast van ‘La Cage Aux Folles‘ begin deze week kennis met het script en het decor. Op woensdag 16 oktober gaat ‘La Cage Aux Folles’ in de Antwerpse Elckerlyc in première en kan het grote publiek kennismaken met de Vlaamse versie van het gelauwerde stuk dat 35 jaar geleden in première ging op Broadway en ondertussen miljoenen mensen kon bekoren. ‘La Cage Aux Folles’ brengt op een humoristische, maar tegelijk ook integere wijze het verhaal van familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en de noodzaak om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. De eerste opvoering was in 1983 en met onderwerpen als homoseksualiteit en Aids zorgde de wereldvermaarde musical voor grote controverse in het conservatieve Amerika. Regisseur Stany Crets kan voor zijn vernieuwde Vlaamse versie rekenen op een sterrencast, met in de hoofdrollen Koen Crucke (Albin Zaza) en Johny Voners (Georges). Zij krijgen het gezelschap van o.a. Greet Rouffaer (Jacqueline), Daisy Thys (Marie Dindon), Manou Kersting (Edourd Dindon), Helle Vanderheyden (Anne Dindon) en Matthew Michel (Jean Michel), aangevuld met een talentrijk ensemble en liveband.

Koen Crucke
Bij het lezen van het script werd Koen Crucke regelmatig overmand door emoties. “Hier zit ik al maanden op te wachten. Ik droom er al mijn leven lang van om één keer in mijn leven zo’n rol te kunnen spelen. Na het telefoontje van Stany Crets een jaar geleden, ben ik de dagen beginnen aftellen. Het is de eerste keer dat ik één jaar ouder wou zijn, want zoveel goesting heb ik in deze uitdagende rol, die mij dwingt om zoveel mogelijk kleurschakeringen van mezelf te laten zien“, zegt Koen Crucke geamuseerd. “Als ik die pruik opzet, mijn kleedje aantrek en mij schmink, dan word ik precies iemand anders. Ik begrijp die travestieten. In het dagelijkse leven zijn dat gewone jongens, maar als die als ‘Cagelles’ op het podium staan, gebeurt er iets bijzonder en veranderen die compleet. Ja, dit zijn de mooie momenten van het leven en ik ben zo dankbaar dat ik dit mag doen, samen met een sterrencast: Johny Voners, Greet Rouffaer en Stany als regisseur, dat zijn cadeautjes die je krijgt. Ik wil niet oud worden en mij zeker niet oud voelen. Ik ben geen 25 meer, wel 67, maar eerlijk gezegd voel ik mij veel jonger en stukken als ‘La Cage Aux Folles’ houden mij ook effectief jong“, zegt Koen met pretlichtjes in zijn ogen.

Spannend
Niek Kortekaas, verantwoordelijk voor het decor, telt in volle spanning af naar de repetities en première. “Zoals je kan zien op de maquette werken we straks met een stopdoek voor het orkest, dat in volle bezetting op het podium staat. We hebben 2 showtrappen die we kunnen switchen en voor het eerst hebben we, in de Elckerlyc, onze stage verlengd en uitgebouwd boven de stoelen, waardoor we meer contact hebben met het publiek en op gelijke hoogte met hen kunnen spelen. Het wordt nog een race tegen de klok om alles tijdig klaar te krijgen, maar uit ervaring weten we dat het goedkomt.” 

‘La Cage Aux Folles’ is er voor wie houdt van musical en komedie met een stevige scheut humor, ontroering, spanning en suspens, en speelt van 16 oktober tot 3 november in het Antwerpse Theater Elckerlyc. Op zaterdag 7  december kan je terecht in Capitole Gent. Bestel nu jouw tickets op www.deepbridge.be

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.