La Cage Aux Folles een actueel verhaal

La Cage Aux Folles een actueel verhaal

Foto en tekst: Guy Brynaert

In zaal Elckerlyc in Antwerpen, was afgelopen woensdag 16 oktober de officiële theaterpremière van La Cage Aux Folles.

In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. ‘La Cage Aux Folles’ heeft een roemruchte geschiedenis en werd zelfs verfilmd als ‘The Birdcage’ met onder andere Robin Williams en Gene Hackman.

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Koen Van Impe) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’, waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘ZaZa’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

Alles klopte aan deze voorstelling, een goed verhaal, ontzettend goed gespeeld, boordevol humor. La Cage Aux Folles is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk (1973) van Jean Poiret, maar is zeker anno 2019 nog zeer actueel te noemen. Mensen die zich nog steeds voor de buitenwereld anders voor moeten doen, omdat ze anders raar aangekeken worden, of erger, bedreigd worden. In deze voorstelling wordt door middel van humor deze problematiek aan de kaak gesteld. De twee Koenen waren echt op hun best. Ze vulden elkaar goed aan en speelden de sterren van de hemel. Ik heb zeer zeker gelachen en vond het schitterend om het vanuit dit oogpunt eens te mogen beleven. Regelmatig werd hetero als scheldwoord gebruikt, maar ik als hetero vond dit totaal niet beledigend.

Ik zou iedereen aanraden om naar deze voorstelling te gaan, je komt gegarandeerd vrolijk naar buiten, maar je leert er ook zeer zeker wat van.

Regisseur Stany Crets wist opnieuw een sterrencast te verzamelen: Koen Crucke en Koen Van Impe, die in laatste instantie Johny Voners vervangt, spelen Zaza en Georges. Greet Rouffaer is Jacqueline, Manou Kersting is Edouard Dindon, Daisy Thys is Marie Dindon, Matthew Michel is Jean Michel, Helle Vanderheyden is Anne Dindon, Florian Avoux is Jacob en Sven Tummeleer is Francis.

Voor meer informatie: https://deepbridge.be/shows/la-cage-aux-folles/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.