Kunsthart van mugmetdegoudentand   wint Toneelkijkerprijs 2014/2015

Kunsthart van mugmetdegoudentand wint Toneelkijkerprijs 2014/2015

De publieksprijs van Theater aan het Spui

Mugmetdegoudentand wint met de voorstelling Kunsthart de Theater aan het Spui Toneelkijkerprijs 2014 – 2015. Deze publieksprijs wordt uitgereikt door de groep bezoekers die deelnemen aan het Toneelkijkerproject. De prijswinnaar is tijdens de speciale jurybijeenkomst bekend gemaakt. De voorstelling met in de hoofdrollen Sieger Sloot, Lineke Rijxman, Guy Clemens en Hannah van Lunteren is ook geselecteerd door het Nederlands Theater Festival. De danskijkerprijs is gewonnen door het Nederlands Danstheater met hun jubileumvoorstelling 25 jaar León & Lightfoot.

Uit het juryrapport:

“De perfecte avond : alles klopte. Geëngageerd toneel, prachtige muziek ( zowel klassiek als house).” Hubert Coenen

“Veel mug, rake flinters goud en alles met scherpe tanden.” Martien Vogelezang

Publiekslieveling Jakop Ahlbom scoorde ook weer hoog. Zijn voorstelling Horror werd tweede. Marjolijn van Heemstra eindigde op de derde plaats met haar voorstelling Als ik de liefde niet heb, die zij samen maakte met priester Remy Jacobs.

De prijs

De toneel- en danskijkerprijzen zijn echte publieksprijzen. De juryleden zijn geïnteresseerden maar geen professionals en kunnen gezien worden als een dwarsdoorsnede van het publiek van Theater aan het Spui.

Toneelkijkerproject

De jury bestaat uit 140 ‘toneelkijkers’, die in vier groepen bijna 50 voorstellingen bezoeken in Theater aan het Spui. De danskijkergroep bestaat uit 50 danskijkers, die 8 voorstellingen zien. De meeste voorstellingen gaan gepaard met een voor- of nabespreking en iedere voorstelling wordt beoordeeld door alle juryleden die er ook recensies over schrijven. Winnaars in het verleden zijn onder andere het Ro Theater, MightySociety, Jakop Ahlbom en Erik Whien bij Toneelschuurproducties.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.