Kunst & Kitsch; Een voorstelling met een bijzondere vriendschap.

Kunst & Kitsch; Een voorstelling met een bijzondere vriendschap.

Het pretpakhuis komt dit seizoen voor het eerst met 2 voorstellingen naar de theaters. Afgelopen maandag ging Kunst & Kitsch in première in de schouwburg  in Amstelveen.
Tourgids Lavia geeft rondleidingen in Lakenhuys Leyhof, een oersaai landhuis waar weinig spannends over te vertellen is. Als zij zich met haar ongebreidelde fantasie steeds meer vrijheden permitteert ontdekt zij dat haar toehoorders in toenemende mate enthousiast worden. Mieke, de directrice van de Stichting, wordt hiervan op de hoogte gebracht. Zij gaat poolshoogte nemen en is verbijsterd over de onwaarheden en onzin die Lavia verkondigt om de rondleidingen wat smeuïger te maken. Mieke ontslaat haar op staande voet!
 
Maar Mieke krijgt wroeging en besluit Lavia op te zoeken en hulp te bieden. De wonderlijke en potsierlijke vriendschap die hieruit ontstaat, is een vrijbrief voor fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.
Kunst & Kitsch is een komische toneelstuk dat werd bewerkt door Jon Van Eerd. Het spel lag in handen van Liz Snoijink ( Lavia) en Raymonde de Kuyper (Mieke).
 
Zij staan voor het grootste deel op het podium. Zij hebben beiden veel lange monologen, sommige zijn wel iets te lang waardoor de aandacht een beetje weg zakt. Er had net iets meer vaart in mogen zitten in dit stuk zodat het geheel wat fijner weg kijkt. Daarentegen was het spel van beide dames subliem, dat redt de voorstelling zeker. Het is een genot om naar deze twee vakdames te kijken op het podium. Verder zijn er nog kleine rollen weg gelegd voor Arie Cupé (advocaat Hans) en Liza van Zeijderveld (secretaresse Merel). Ondanks dat dit de eerste theater voorstelling is van het Pretpakhuis waar Jon Van Eerd zelf niet in mee speelt maar alleen wel de regie en bewerking van in handen had, kon hij het toch niet laten om zijn alter ego – de wel bekende Harrie Vermeulen – nog even voor bij te laten komen. Zo zet Jon van Eerd toch weer z’n stempel op het stuk.
 
Kunst & Kitsch is nog tot December te zien in de theaters. Kijk voor een speel lijst op https://www.pretpakhuis.nl/kopie-van-
 
Foto: Robin Swiers 
 
 
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.