Kun je alles nog wel zeggen op het podium?

Kun je alles nog wel zeggen op het podium?

Hoewel massa’s mensen hun ongezouten mening verkondigen op allerlei platforms, blijkt het op het podium ineens spannend of alles nog wel gezegd kan worden. Voor je het weet krijg je een etiket opgeplakt… Maar in het theater hebben cabaretiers en comedians artistieke vrijheid. Toch? Of is dat inmiddels ook aan het veranderen? Moeten we heel omzichtig omgaan met grappen over Black Lives Matters of over de Rooms Katholieke kerk? Kun je nog steeds grappen maken over tegenstrijdige RIVM maatregelen, seksualiteit, fieldlabs of Donald Trump? En mag je op het toneel iets zeggen over de toeslagenaffaire?

De cabaretiers & comedians van de Knock Out Comedy Crew vindt dat sommige zaken best besproken mogen worden. ‘We moeten niet alles willen zeggen, maar we moeten wel alles kúnnen zeggen.’ Juist. De nieuwe show van de Knock Out Comedy Crew ‘Nee, dat kan echt niet’ is dus niet geschikt voor tere zieltjes of woke wappies zonder humor.

Oscar Arnold, Davey Turnhout, Arjan Kleton, Huibert-Jan van Roest, Jean van Seventer en Dave Felida ontmoetten elkaar ooit backstage bij comedyshows en en raakten bevriend. Zes totaal verschillende types die zonder stand-up comedy elkaar nooit hadden ontmoet. Jarenlang organiseerden zij hun eigen shows in Amsterdam en gooiden met hun laatste theatertour ‘Nee, wij zijn geen boyband’ hoge ogen. Verwacht tijdens hun nieuwe show ‘Nee, dat kan echt niet’ de beste grappen, de briljantste typetjes, hardste roast jokes en messcherpe observaties. Een avondje lachen zonder rode draad. Echte stand-up comedy met de comedians van Knock Out Comedy Crew, aangevuld met bevriende, bekende, maar ook opkomende talenten. En harde grappen? Onthoud, het is maar comedy hè, dus kom niet aan met: ‘Nee, dat kan echt niet’!

Biografie Knock Out Comedy Crew:

Met hun stand up comedy show ‘Nee, wij zijn geen boyband’ verrasten de mannen van Knock Out Comedy Crew menig theater met hun optreden. Na het succes van de vorige tour, kon een opvolger niet uitblijven. In de comedyshow ‘Nee, dat kan echt niet’ is de Knock Out Comedy Crew terug, en hoe!

Stand-up comedy was jarenlang een ondergewaardeerd genre in de Nederlandse theaters en poppodia, terwijl juist een nieuwe generatie publiek smult van comedy shows op Netflix en in comedyclubs. Knock Out Comedy Crew bewijst dat ze zalen kunnen vullen en jonger publiek naar de theaters toe trekken. Deze 6 totaal verschillende comedians raakten bevriend toen ze elkaar backstage ontmoetten. Ze begonnen ooit met het organiseren van comedy avonden voor een handjevol mensen in het idyllische Torpedo Theater aan de Nes in Amsterdam en wonnen individueel verschillende prijzen op comedy -en cabaret festivals. Inmiddels staan meerdere leden van de Crew met een eigen avondvullende voorstelling in de theaters, maar daarnaast  blijven ze altijd gezamenlijk optreden. Met hun eerste tour verkocht de Knock Out Comedy Crew zalen in het hele land uit. De shows zijn niet alleen in theaters maar ook in poppodia, zoals AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall. 

Knock Out Comedy Crew bestaat uit Davey Turnhout, Oscar Arnold, Arjan Kleton, Huibert-Jan van Roest, Jean van Seventer en Dave Felida en waren op televisie te zien bij o.a. Holland’s Got Talent, BNNVARA, SBS6 en 101TV.

FOTO:© Vincent Boon

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.