Kraaij en Kroon: voorspelbaar, maar effectief

Kraaij en Kroon: voorspelbaar, maar effectief

In de Amstelveense Schouwburg was afgelopen maandag, 29 januari, de première van Kraaij en Kroon: Papadag bestaat niet. De Schouwburg zat vol met bekend en onbekend Nederland, allen benieuwd naar de show van dit onwaarschijnlijke duo.

Johnny Kraaijkamp jr. heeft zijn sporen duidelijk verdiend in de media, als tienjarige stond hij al op het toneel in de musical Oliver! Vanaf die tijd heeft Johnny vele rollen mogen spelen in films, op TV en in het theater. Eén van de bekendste rollen had hij in de tv-serie ‘Het zonnetje in huis’ waarin hij samen met zijn vader, Johnny Kraaijkamp sr. en Martine Bijl speelde. Ook Soy Kroon heeft al aardig wat ervaring als acteur in verschillende films, series en theaterstukken. We kennen hem van Costa!, Mamma Mia en van The Passion, waarin hij de jongste Jezus ooit was. Johnny en Soy hebben in 2017/2018 eerder samengespeeld in de musical Vamos!

Johnny en Soy noemen hun theatershow caneel: een combinatie van cabaret en toneel. Naast persoonlijke verhalen van de mannen, nemen ze ook een aantal actuele en herkenbare thema’s op de hak. Hoe zou je tegenwoordig nog een mop kunnen vertellen, zonder vooroordelen of beledigingen? Wat kun je nog zeggen? De verhalen en gesprekken in deze show zijn authentiek, we leren Johnny en Soy daarmee beter kennen. De grappen daarentegen zijn soms wat voorspelbaar en simpel.

Naast alle grappen en humoristische sketches is er ook ruimte voor een serieuze noot. Kraaij en Kroon ontroeren ons door de uitdagingen van het ouder worden te laten zien en dat je ondanks alles nooit je humor moet verliezen. Ook het lied van Soy over de tijd nemen om naar ‘huis’ te gaan, zorgt voor kippenvel.

Al met al een leuke voorstelling, waarbij je dankzij de troostzangers zeker met een lach op je gezicht naar huis zult gaan.  

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.