Korzo en NDT presenteren nieuwe choregrafietalenten tijdens Here We Live and Now 2022

Korzo en NDT presenteren nieuwe choregrafietalenten tijdens Here We Live and Now 2022

Dansstad Den Haag barst het van het choreografietalent en Here we live and now is hét moment om kennis met hen te maken. Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) nodigen ieder jaar drie creatieve makers uit om vanuit volledige vrijheid een korte voorstelling te maken. Dit jaar zijn dat: Spencer Dickhaus, Paxton Ricketts en Faizah Grootens. Samen vormen hun stukken een afwisselende avond vol dans. Here we live and now is te zien van 15 t/m 23 december in Korzo, Den Haag.

  • png

  • png

  • png

Over Faizah Grootens

Gedurende haar carrière heeft Faizah verschillende choreografieën gecreëerd die deel uitmaken van het repertoire van Compañía Taller Coreográfico de la UNAM, Laleget Danza, Het Zuidelijk Toneel, en Harlekijn danstheater. In Mexico heeft zij naast haar carrière als danseres, samen met Diego Vázquez, verschillende programma’s gepresenteerd waaronder één met Compañía Nacional de Danza. Faizah’s werk maakte deel uit van onder andere Holland Dance Festival, Oriente Occidente, Kalamata Dance Festival, en Dansfunk Festival. Haar werk is gepresenteerd in theaters en musea zoals het Palacio de Bellas Artes in Mexico, Ailey Citigroup Theater New York, en verschillende theaters in Nederland, België, Curaçao, Cuba en Aruba.

Over Spencer Dickhaus

Spencer Dickhaus is een freelance danser, maker, repetitor en docent gevestigd in Den Haag, Nederland. Hij studeerde in 2012 af aan de Juilliard School met een BFA waarna hij zeven seizoenen lang (2012-2019) bij Nederlands Dans Theater werkte met choreografen Crystal Pite, Hofesh Shechter, Jiří Kylián, en vele anderen. Recent trad hij op in Do You Believe Me Yet? van Astrid Boons en Interval van Amos Ben-Tal. Spencer is assistent van Crystal Pite en heeft haar werken opnieuw opgevoerd in The Royal Opera House in Londen, Zurich Opera Ballet en The National Ballet of Canada. Hij creëerde een reeks solowerken onder de titel Practice I-III en nam eerder deel aan Here We Live and Now met zijn creatie Uhgen en Uhgain en Again.

Over Paxton Ricketts

Paxton Ricketts werd geboren in Denemarken en groeide op in Canada. Hij trainde tien jaar lang bij Arts Umbrella Dance in Vancouver. In 2014 werd Paxton lid van NDT 2, waarna hij in 2017 overstapte naar NDT1.

Paxton heeft ongeveer twintig werken gemaakt voor toneel, film en locaties. Hij heeft deelgenomen aan Switch by NDT Dancers voor elke iteratie sinds 2015. Recentelijk heeft hij nieuwe werken gechoreografeerd voor Kammerballetten (Denemarken), NDT Summer Intensive (Nederland), Fabula Collective (UK) en Korzo Theater (Nederland). In juni 2022 werd zijn werk met Boston Gallacher geselecteerd als halve finalist in de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC).

15 dec, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag | Try-out

16 dec, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag | Première

17 dec, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag

18 dec, 15:00 | Korzo Zaal, Den Haag

21 dec, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag

22 dec, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag

23 dec, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.