Koninklijk Theater Carré nieuwe thuisbasis voor Musical Amateurs

Koninklijk Theater Carré nieuwe thuisbasis voor Musical Amateurs

AMATEUR MUSICAL AWARDS GALA OP 20 NOVEMBER VANUIT KONINKLIJK THEATER CARRÉ

Na twee succesvolle edities in het DeLaMar Theater wijkt de organisatie van de Amateur Musical Awards dit jaar uit naar Koninklijk Theater Carré. Meer dan 50 musicalproducties dingen mee naar de felbegeerde awards, welke op maandag 20 november worden uitgereikt. Meer dan 250 genomineerden zullen ook dit jaar optreden tijdens het gala en te horen krijgen wie zich de beste amateurs van Nederland mogen noemen. “In het grotere Carré kunnen we nóg meer musicalliefhebbers de kans geven dit unieke evenement bij te wonen”, aldus bestuursvoorzitter Guido Tjadens.

De vakjury, met o.a. René van Kooten, Hans Cornelissen en Marianne van Wijnkoop, bepaalt ook dit jaar wie er naar huis gaan met een door Raphael Hermans ontworpen award. De prijzen worden uitgereikt door bekende professionals, welke in de loop naar het gala bekend worden gemaakt. Ook reikt musicalicoon Pia Douwes een naar haar vernoemde award uit voor de amateur die mogelijk de overstap naar het professionele theater zou kunnen maken. De afgelopen twee winnaars van deze award, Jonathan Vroege en Robin Reitsma, is dit ook gelukt, zij spelen nu respectievelijk in The Lion King en Soldaat van Oranje – De Musical.

Initiatiefnemers Guido van Gend en Bernd Duenk zijn trots dat de Nederlandse amateurs een podium krijgen in het meest prestigieuze theater van Nederland. “Anders dan bijvoorbeeld in Engeland en Amerika, wordt er op scholen in Nederland nauwelijks aandacht besteedt aan musicaltheater. Wij moeten het juist hebben van de initiatieven die door de amateurs worden genomen. Stichting Amateur Musical Nederland ondersteunt ze hierbij, onder andere door het organiseren van dit gala. Een optreden in Koninklijk Theater Carré is het hoogste wat je als speler kunt bereiken.”

De kaartverkoop start op zaterdag 20 mei 2017 via www.carre.nl. Het Amateur Musical Awards Gala is toegankelijk voor iedere musicalliefhebber, echter waren de kaarten bij de voorgaande edities al binnen enkele weken uitverkocht.

De Amateur Musical Awards, maandag 20 november 2017 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam
Meer informatie: www.amateurmusicalawards.nl

De Stichting Amateur Musical Nederland is niet gelieerd aan de Stichting Musical Awards, maar bestaan in harmonie naast elkaar. 

Foto: Robin Swiers 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.