Koninklijk Theater Carré maakt derde ‘Broadway aan de Amstel’ titel bekend

Koninklijk Theater Carré maakt derde ‘Broadway aan de Amstel’ titel bekend

Amsterdam, 31 oktober 2017 – Koninklijk Theater Carré maakt vandaag bekend dat Sunset Boulevard de nieuwe titel is in de reeks Broadway aan de Amstel. De klassieker van grootmeester Andrew Lloyd Webber is de derde internationale voorstelling die Carré onder deze noemer naar Nederland haalt. Sunset Boulevard is vanaf 28 maart 2018 slechts twee weken te zien in Carré, in de originele uitvoering met de Engelse cast en 16-koppig orkest.
 
Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: “Met Sunset Boulevard halen we een grootse, welbeminde musical naar Carré. Ik ben trots hiermee onze nieuwe traditie voort te zetten om het land eens per jaar te laten genieten van internationaal theater op topniveau in de originele uitvoering, zodat iedereen de voorstelling kan zien zoals deze bedoeld en bedacht is door de makers zelf. Na Pippin en The Curious Incident of the Dog in the Night-Time beantwoorden we nu aan de grote vraag van onze bezoekers om een klassieke musical in de originele versie te presenteren. De muziek in deze voorstelling is bovendien prachtig en wordt gespeeld door een groot orkest. Ik heb reeds mogen genieten van de live uitvoeringen van legendarische nummers als As If We Never Said Goodbye en With One Look, en ik kan niet wachten om Sunset Boulevard straks in Carré te zien.” 

Sunset Boulevard
Sunset Boulevard, de Tony Award® winnende (Best Musical, Best Original Score and Best Book of a Musical) musicalklassier van Andrew Lloyd Webber, is een meeslepend verhaal over liefde en obsessie, dat gebaseerd is op de legendarische film van Billy Wilder, naar het script van Don Black en Christopher Hamptons. De geliefde musical bevat bekende nummers zoals Sunset Boulevard, With One Look, As If We Never Said Goodbye, The Greatest Star Of All en The Perfect Year.

In haar villa aan Sunset Boulevard leeft Norma Desmond, ooit één van de grootste sterren in de stomme film, in een fantasiewereld. De berooide scriptschrijver Joe Gillis, die op de vlucht is voor schuldeisers, loopt de geïsoleerde actrice per toeval tegen het lijf. Hij laat zich verleiden door haar luxe levensstijl en besluit om Norma te helpen met haar ‘meesterwerk’, een filmscript waarvan zij gelooft dat het haar Hollywooddromen laat uitkomen. Joe raakt verstrikt in een claustrofobische wereld – tot zijn liefde voor een andere vrouw ertoe leidt dat hij zichzelf vrijvecht, met dramatische gevolgen.

Ria Jones
In 1991 werd Ria Jones door Andrew Lloyd Webber gevraagd voor de workshops voor Sunset Boulevard. Vorig jaar was zij de alternate van Glenn Close tijdens Sunset Boulevard in het Londen Coliseum en ontving geweldige recensies en staande ovaties voor haar optreden als Norma Desmond. Nu, 26 jaar later, mag zij zichzelf eindelijk de ster in Sunset Boulevard noemen. Ria Jones is onder andere bekend van haar optredens op West End, waar zij rollen vertolkte in Cats, Les Miserables en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Danny Mac
Danny Mac vertolkt de rol van Joe Gillis. Hij veroverde onlangs de harten van het Engelse publiek door zijn deelname aan het populaire dansprogramma Strictly Come Dancing, waarin hij de finale behaalde. Daarnaast speelde hij de rol van Gabey in On the Town in het Regent’s Park Open Air theater en is hij bekend van zijn rollen in Wicked en Legally Blonde.

Broadway aan de Amstel
In de reeks Broadway aan de Amstel presenteert Carré de meest toonaangevende internationale producties exclusief in Carré, in de originele Engelstalige uitvoering. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland. Dit najaar was het theaterstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time gedurende twee weken te zien in een uitverkocht Carré. De opvolger Sunset Boulevard ging in 1993 in première op West End en is vervolgens met groot succes naar Broadway gebracht. Daar ontving het stuk maar liefst 7 Tony Awards, waaronder die voor ‘beste musical’.
 
Sunset Boulevard is van 28 maart tot en met 8 april 2018 exclusief te zien in Carré. De feestelijke première vindt plaats op donderdag 29 maart 2018. Meer informatie en de speeldata zijn te vinden op carre.nl. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via www.carre.nl/sunsetboulevard en 0900-25 25 255 (45 cpm).

FOTO: Manuel Harlan

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.