Koningsdrama Edward II – The Gay King gaat in première!

Koningsdrama Edward II – The Gay King gaat in première!

De première van Edward II – The Gay King gaat door! Na een periode van onzekerheid mogen wij onze deuren weer openen. Op 5 februari zal dit dan ook feestelijk gevierd worden. Wij zijn enorm blij dat wij het jaar alsnog mogen inluiden met deze nieuwe show, in regie van Char Li Chung. De voorstelling zal te zien zijn t/m 12 maart 2022 door het hele land.  

Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is. 

Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuzes zijn politieke en wereldlijke taken te verwaarlozen. Iedereen om Edward heen dient de kroon en handelt uit landsbelang. Maar wat als dat ‘landsbelang’ voor iedereen iets anders betekent? Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten deze twee elkaar uit of zijn ze te combineren in één mens? 

Een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie. 

Koningsdrama 

Regisseur Char Li Chung maakt een eigentijds kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s Edward II. Marlowe creëerde met Edward II in de 16e eeuw één van de eerste openlijk homoseksuele personages. Na het zeer goed ontvangen Don Caravaggio (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes De Profundis (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch queer personage. 

Edward II – The Gay King speelt t/m 12 maart. Bekijk de volledige speellijst op oostpool.nl.

FOTO: ©Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.