Komische sterrencast in De Zere Neus van Bergerac van het Ro Theater

Komische sterrencast in De Zere Neus van Bergerac van het Ro Theater

Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Ellen Pieters als feeën in dé nieuwe familievoorstelling van de makers van Lang en Gelukkig en Woef Side Story

 

De Zere Neus van Bergerac is een welriekend sprookje over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen, smerige trollen en een belachelijke neus. Met het script van Arjan Ederveen, liedteksten van Alex Klaasen en regie van Pieter Kramer wordt het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac omgetoverd in een vrolijke voorstelling vol Franse meezing-chansons, echte degengevechten en veel te veel haastverkledingen. De Zere Neus van Bergerac is de nieuwe familievoorstelling van de makers van de bekroonde voorstellingen Lang en Gelukkig, Woef Side StorySnorro en Moord in de Kerststal!. In deze komische familievoorstelling zijn Arjan Ederveen, Jack Wouterse en Ellen Pieters onder andere te zien als feeën. Daarnaast vertolkt Wart Kamps de rol van Cyrano van Bergerac en is Sylvia Poorta te zien als Opperfee en Sergeant Majoor de Balzack. De Zere Neus van Bergerac gaat in december in première in de Rotterdamse Schouwburg en reist tot en met 19 april 2015 langs de Nederlandse theaters.

Het verhaal

Een verwarde wensfee is in het verkeerde sprookje aanbeland. Ze denkt bij de wieg van een babyprinsesje te staan, maar er blijkt een jongetje in te liggen dat Cyrano heet. Tot overmaat van ramp maakt de fee een foutje. In plaats van drie goede gaven krijgt Cyrano een grote neus waar hij nog vaak mee gepest zal worden. Ondertussen wordt de mooie stagiairefee Roxanne op pad gestuurd om de fout recht te zetten. Vermomd als mens van vlees en bloed stort zij zich in het avontuur. Maar dan krijgt ze de schrik van haar leven: ze wordt verliefd! En daar blijkt geen toverstaf tegen bestand.

Cast & creatives

Cast: Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Wart Kamps, Ellen Pieters, Sarah Bannier, Marius Mensink, Sylvia Poorta, Erwin Dörr, Erdem Cavlak, Jeroen Dekkers en Geoffrey Thompson | Regie: Pieter Kramer| Script: Arjan Ederveen | Liedteksten: Alex Klaasen | Muziekcompositie: Raymund van Santen | Decorontwerp: Niek Kortekaas | Lichtontwerp: Marc Heinz | Kostuumontwerp: Sabine Snijders| Ontwerp kap & grime: Cynthia van der Linden | Producent: Ro Theater.

Familievoorstellingen van het Ro Theater vallen in de prijzen

De familievoorstellingen van het Ro Theater vielen diverse keren in de prijzen. Woef Side Story (2012-2013) was met vijf Musical Awards (waaronder Beste Kleine Musical 2013) de grote winnaar van het Musical Award Gala 2013. Daarnaast won de voorstelling de Zapp Theaterprijs (Beste Jeugdvoorstelling 2013) en de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Productie van 2013.

Lang en Gelukkig (2007-2008 & 2013-2014) won de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Productie. Dick van den Toorn ontving de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Podiumprestatie (VSCD Jeugdtheaterprijzen). Hans Leendertse werd in 2008 genomineerd voor de Arlecchino (prijs voor de Meest Indrukwekkende Mannelijke Bijdragende Rol). De film Lang en Gelukkig won op het Nederlands Film Festival in 2010 drie Gouden Kalveren, waaronder de Film1 Publieksprijs!
Meer informatie

Meer informatie en de volledige speellijst van De Zere Neus van Bergerac zijn te vinden op www.rotheater.nl/zereneus.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.