Komen en Gaan: een dansvoorstelling voor kinderen

Komen en Gaan: een dansvoorstelling voor kinderen

Recensie: Dominique van der Meer / FOTO: ©Hans Gerritsen

Op zaterdag 22 juni waren wij in het Chassé Theater in Breda voor de première van Komen en Gaan, een dansvoorstelling van De Stilte.

Op het toneel staat bij binnenkomst een muur gebouwd van grote rollen karton. Dan komt er opeens een vriendelijk gezicht om de hoek kijken, ze lacht en verdwijnt weer. Even later zien we hetzelfde gezicht ook aan de andere kant de zaal in turen. Beetje bij beetje zien we deze mevrouw (Kelly Poukens) steeds vaker. Met haar mimiek en gebaren neemt ze het publiek mee in het verhaal. Dan is daar plots een danser (Elvedin Šiljdedić), hij beweegt soepel over het toneel. De twee ontmoeten elkaar. Een reeks van grappige, mooie en spannende gebeurtenissen volgen daarna.

Deze dansvoorstelling weet de hele zaal te boeien, vol verwachting zit je te kijken naar wat er zal gaan gebeuren wanneer de grote kartonnen rollen worden verplaatst. Er wordt tijdens de voorstelling niet gepraat, de mimiek en geluidjes van de zangeres en de dansers kun je gebruiken om invulling te geven aan het verhaal dat zij uitbeelden. De voorstelling doet een beroep op je fantasie, iedereen ziet iets anders. Sommige delen van de voorstelling, waarin de spanning wordt opgebouwd, duren voor de kinderen wat (te) lang. Dat was duidelijk te merken aan de reacties van een aantal kinderen in de zaal. Gelukkig zat er ook genoeg tempo en humor in andere delen, waardoor de voorstelling goed in balans was. Er wordt tijdens de voorstelling muziek gebruikt van George Gershwin, Kelly Poukens zingt hierbij prachtig.

Komen en Gaan is een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar en wordt in nog veel meer theaters gedanst. Meer informatie staat op www.destilte.nl.

Credits
Choreografie: Jack Timmermans
Assistent choreografie: Gertien Bergstra
Decor: Jack Timmermans
Dans: Eduarda Santos, Elvedin Šiljdedić, Mirella de Almeida Castagna
Muzikanten: Kelly Poukens

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.