Kom je musicalkennis testen in de ‘Musical Escaperoom’

Kom je musicalkennis testen in de ‘Musical Escaperoom’

Stage Entertainment Nederland op de Uitmarkt

Het laatste weekend van augustus start met de Uitmarkt in Amsterdam het nieuwe culturele seizoen. Stage Entertainment Nederland laat op zaterdag 29 en zondag 30 augustus theaterliefhebbers kennismaken met uiteenlopende titels. Dit gebeurt onder andere in de exclusieve ‘Musical Escaperoom’, die gedurende het hele weekend op de Uitmarkt te bezoeken is. In het DeLaMar Theater vindt op zaterdag 29 augustus een unieke preview plaats van de nieuwe Nederlandse musical De Tweeling. Op zondagavond wordt de Uitmarkt op het hoofdpodium traditioneel afgesloten met De Musical Sing a Long, waar dit jaar onder andere The Bodyguard, Grease en Beauty and the Beast acte de présence geven.

Musical Escaperoom
In de Musical Escaperoom kunnen de bezoekers van de Uitmarkt in een spannend spel hun musicalkennis testen. Het spel vindt plaats in een speciaal ingerichte kamer vol raadsels, die uiteraard allemaal betrekking hebben op de voorstellingen van Stage Entertainment Nederland. De deelnemers krijgen circa 15 minuten de tijd om de verschillende opdrachten te voltooien en daarmee de code van de deur van de Musical Escaperoom te kraken. Onder alle deelnemers die zich hebben weten te bevrijden wordt na afloop van de Uitmarkt een musicalpakket verloot, bestaande uit vrijkaarten voor alle voorstellingen van Stage Entertainment Nederland in het nieuwe theaterseizoen.

Stand Stage Entertainment Nederland
Bij de stand van Stage Entertainment Nederland op het Museumplein is natuurlijk nog veel meer te beleven. Zo wordt er een exclusief Musical Magazine uitgedeeld en is er een give-a-way op te halen. Ook komen er verschillende musicalsterren langs om te signeren, waaronder Pia Douwes, Freek Bartels, Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch. Verder is er informatie verkrijgbaar over de voorstellingen die dit theaterseizoen te zien zijn en kunnen er direct kaarten worden gekocht. De stand en de Musical Escaperoom zijn op zaterdag 29 en zondag 30 augustus te bezoeken van 11.00 uur tot 18.00 uur.


Exclusieve preview De Tweeling
De Tweeling is een nieuwe Nederlandse musical, gebaseerd op de bestseller van Tessa de Loo, met nieuwe muziek geschreven door Ilse DeLange en JB Meijers, die op 11 oktober 2015 in première gaat in het DeLaMar Theater. Op zaterdag 29 augustus zijn Uitmarkt-bezoekers tussen 13.00 uur en 18.00 uur van harte welkom om de exclusieve preview van de nieuwe Nederlandse musical bij te wonen. De acteurs, waaronder Rosa da Silva en Hanna van Vliet, presenteren samen met het creatieve team aan aantal scènes uit de voorstelling. Meer informatie op www.tweeling.nl of www.delamar.nl.


Jubileum van de Musical Sing a Long
Op zondag 30 augustus vormt De Musical Sing a Long voor de tiende keer de afsluiting van de Uitmarkt. Verschillende musicalsterren, waaronder Romy Monteiro (The Bodyguard), Tim Douwsma (Grease), Anouk Maas (Beauty and the Beast), Pia Douwes (Billy Elliot de Musical) en Simone Kleinsma (Musicals in Concert) maken hun opwachting. NPO1 zendt de De Musical Sing a Long live uit vanaf 21.20 uur. Via BackstageNow.nl, het nieuwe online videokanaal van Stage Entertainment Nederland, zijn op zondagmiddag 30 augustus alle gebeurtenissen achter de schermen te volgen.


Nieuw theaterseizoen

Stage Entertainment Nederland komt dit seizoen, naast de lopende productie Billy Elliot de Musical, met een breed aanbod aan nieuwe voorstellingen. Zo staan de musicals Grease, The Bodyguard, De Tweeling, Beauty and the Beast en Robert Long op de planning. Ook Simone Kleinsma is dit seizoen weer in het theater te zien, zij reist door het land met haar nieuwe soloprogramma Simone! Dit najaar vindt de tweede editie plaats van Musicals in Concert in de Ziggo Dome. In maart 2016 vindt in diezelfde Ziggo Dome voor alweer de vierde keer Holland zingt Hazes plaats.

  • Grease – première 13 september 2015, Theaters Tilburg
  • The Bodyguard – première 27 september 2015, Beatrix Theater, Utrecht
  • De Tweeling – première 11 oktober 2015,  DeLaMar Theater, Amsterdam
  • Musicals in Concert – 13 en 14 november 2015, Ziggo Dome, Amsterdam
  • Robert Long – première 6 december 2015, De Goudse Schouwburg, Gouda
  • Simone! – première 3 februari 2016, DeLaMar Theater, Amsterdam
  • Holland zingt Hazes – 17, 18 en 19 maart 2016, Ziggo Dome, Amsterdam
  • Beauty and the Beast – verwacht, AFAS Circustheater, Den Haag
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.