Koen Iking aangesteld als Creatief Directeur bij Van Hoorne Entertainment

Koen Iking aangesteld als Creatief Directeur bij Van Hoorne Entertainment

Van Hoorne Entertainment heeft vandaag bekendgemaakt dat Koen Iking is aangesteld als creatief directeur bij Van Hoorne Entertainment. Met deze aanstelling verbreedt het entertainmentbedrijf het bovenkader in het bedrijf. Iking zal binnen de onderneming verantwoordelijk worden voor de creatieve en productionele afdelingen.

Van Hoorne Entertainment timmert al bijna 15 jaar aan de weg en behoort tot de top 3-familie-entertainmentbedrijven in Nederland. Het bedrijf produceert onder andere de theatershows van Brandweerman Sam™, Woezel & Pip, Fien & Teun en Hans & Grietje De Musical en weet met zijn producties jaarlijks 400.000 mensen naar de Nederlandse theaters te trekken. Ook produceert het Molenaarsgraafse bedrijf diverse tv-programma’s en opent het in 2018 een eigen themapark. Met de komst van Koen Iking wil het bedrijf zich verder klaarmaken voor de toekomst en de inhoudelijke kwaliteit nog verder verbeteren.

“Koen is al vele jaren betrokken bij ons bedrijf en weet als geen ander waar we naartoe willen. Hij is een groot talent en zal naast de collega’s ook mijzelf inspireren. Ik kijk enorm uit naar zijn komst”, aldus Michael van Hoorne, eigenaar van de Van Hoorne Groep waar Van Hoorne Entertainment onder valt.

De 34-jarige Iking volgde de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde met zijn master. Daarna bestormde hij de Nederlandse theaters en was hij vele jaren artiestenmanager. “Ik heb in de afgelopen jaren altijd de combinatie gemaakt op werkgebied tussen het creatieve en het ondernemende. Met deze functie kan ik beide optimaal combineren en ik kijk uit naar de samenwerking met Van Hoorne”, aldus Koen Iking die per 1 januari 2018 in dienst zal treden bij de familieproducent

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.