Klassieker op klad; De Grieken – FotoReportage

Klassieker op klad; De Grieken – FotoReportage

In juli en oktober presenteert TG De Klassieken een nieuw makerslaboratorium. Bij ‘Klassiekers op Klad’ ontmoeten schrijvers, makers en acteurs elkaar en werken zij in korte tijd naar een gloednieuwe versie van een scène uit een Klassieker van Shakespeare en De Grieken. De resultaten daarvan zijn voor het publiek toegankelijk en worden gepresenteerd tijdens de thema-avonden waarbij de nieuwe scènes muzikaal worden omlijst en waarbij jij met je drankje aan tafel plaats mag nemen in onze zaal. Een experiment waarbij jij getuige bent van de eerste schetsen van nieuwe producties van TG De Klassieken!

OVER
Artistiek directeur Annemieke Elstak nodigt gevestigde en jongen schrijvers, theatermakers en acteurs uit voor dit bijzondere experiment. Zij gaan in zeer korte tijd een scène uit een stuk van Shakespeare of De Grieken te bewerken. De schrijvers kiezen een scène en schrijven een nieuwe tekst in hun eigen stijl. Daarna gaan de uitgenodigde makers aan het werk met diverse acteurs uit het vaste ensemble, maar ook van buiten het gezelschap om deze scènes in slechts twee dagen te maken.

De scènes worden in het huis van TG De Klassieken, LAB 2|9|3 in Rotterdam Delfshaven aan het publiek gepresenteerd.

Klassiekers op Klad heeft twee edities: de Shakespeare editie in juli, en de Grieken editie in oktober. Elke editie heeft twee voorstellingsavonden voor publiek. Tijdens de presentaties mogen de bezoekers met een drankje plaatsnemen aan een tafel en krijgen zij drie verschillende bewerkingen te zien van scènes uit stukken van de Klassieke schrijver die centraal staat. Acteur en cabaretier Aron Elstak omlijst deze avond muzikaal met speciaal voor Klassiekers op Klad geschreven en gecomponeerde nummers. Tussen de scènes door gaat hij samen met een tafelgast in gesprek met de makers en schrijvers over hun bewerkingen. 

TG De Klassieken is uiteraard ook zeer benieuwd naar de mening van het publiek. Welke scène zouden ze in de komende seizoenen uitgewerkt willen zien tot een avondvullende voorstelling?  

https://www.tgdeklassieken.nl
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.