Klassiek muziekprogramma Vondelpark Openluchttheater opent zondag 9 juni met Davidsbündler Feest met meesterpianiste Anna Fedorova en vrienden

Klassiek muziekprogramma Vondelpark Openluchttheater opent zondag 9 juni met Davidsbündler Feest met meesterpianiste Anna Fedorova en vrienden

Foto:© Davids bündler

Zondagochtend traditioneel in het teken van klassieke muziek met jong talent en gevestigde namen 

Amsterdam, 4 juni 2024 – Het Vondelpark Openluchttheater, viert deze zomer haar 50e verjaardag. Al 50 jaar is het Openluchttheater het meest toegankelijke theater van Amsterdam waar generaties Amsterdammers iedere zomer genieten van het beste dat Nederland te bieden heeft aan jong talent en gevestigde namen. Traditioneel staat de zondagochtend in het park in het teken van klassieke muziek. Op zondag 9 juni start het klassieke seizoen met het Davidsbündler Feest met meesterpianiste Anna Fedorova en vrienden.

Voor de klassieke muziekprogrammering ligt dit jaar de focus op klassiek uit alle werelddelen én een combinatie van jong talent en gevestigde namen. Bezoekers waarderen de ervaring van het luisteren naar klassieke muziek in de buitenlucht van het Vondelpark. Lestari Scholtes, pianiste en programmeur van het Pianoduo Festival en Podium Klassiek, heeft het klassieke programma samengesteld. Hieronder een drietal highlights uit het programma.

Zondag 9 juni – 12.00 uur: Davidsbundler feest met Anna Fedorova, Nicky Schwartz & Davidsbündler Academy 

De Davidsbündler Academy viert het einde van hun seizoen in het Openluchttheater en trapt daarmee het klassieke seizoen in het park af. Pianist Anna Fedorova nodigt een scala aan vrienden voor het Davidsbündler Feest. Zo komen internationaal bekende musici Rosanne Philippens, Quirine Viersen, Georgy Kovalev en Nicholas Schwartz langs. Er is ook ruimte voor de talenten van de De Davidsbündler Academy. 

Zondag 16 juni – 12:00 uur: Dutch National Opera Academy  

Op zondag 16 juni brengen studenten van de Dutch National Opera Academy de Brahms Liebeslieder Waltzen ten gehore in het Openluchttheater. De DNOA is een tweejarige masteropleiding voor opera, een samenwerkingsverband tussen het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tot deze masteropleiding wordt slechts een beperkt aantal getalenteerde studenten toegelaten. 

Voorafgaand aan de Dutch National Opera Academy spelen jonge pianotalenten Katie Yao Morgan (2000) en Jorian van Nee (1999).  Ze debuteerden op het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2024. Hun optreden op het concours leverde hen de juryprijs in de finale op, waarbij de jury hen prees als “speels, spontaan, kleurrijk en enorm virtuoos.” 

Vrijdag 21 juni – 20.30 uur – Special ‘Klassiek op vrijdag  met Fuse en jong talent Duo Tiaire 

Op vrijdag 21 juni vindt  de special ‘Klassiek op vrijdag’ plaats met Fuse en Duo Tiaire. Fuse is een Nederlands muziekensemble dat zowel klassieke muziek als jazz en andere muziekstijlen ten gehore brengt. Fuse is een energieke live-act die je onderdompelt in hun wereld vol sporen van minimal music, jazz klassieke muziek en spannende improvisaties. Fuse brak in 2015 door bij het grote publiek als huisband van het tv-programma Podium Witteman. De groep won de Edison Klassiek Publieksprijs en heeft tot dusver vier albums uitgebracht.

Duo Tiaire is een cello en harp duo bestaand uit jonge talenten Tiago Henriques (op cello) en Claire Schuurmans (op harp). In januari 2024 wonnen zij de tweede prijs in de ensemble categorie van het Rosa Spier Harpconcours en zij kregen de tweede prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours. 

Vrij toegankelijk, donatie gewenst

Alle concerten in het Vondelpark Openluchttheater zijn vrij toegankelijk. Wel vragen wij bezoekers om een vrijwillige donatie om het Openluchttheater draaiend te kunnen houden. Voor een aantal optredens kan tegen betaling een stoel op de tribune worden gereserveerd.

In juni en juli 2024 is het Vondelpark Openluchttheater is elk weekend open.   

  • Vrijdagavond: dans  
  • Zaterdagmiddag: familie  
  • Zaterdagavond: comedy  
  • Zondagochtend: klassiek  
  • Zondagmiddag: (pop)muziek  

Het complete zomerprogramma is te vinden op www.openluchttheater.nl/agenda.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.