Klaas van Kruistum opent Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK)

Klaas van Kruistum opent Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK)

Van 8 t/m 12 juni in Breda

https://www.brikfestival.com/nl/

Klaas van Kruistum opent woensdag 8 juni, 14.00 uur, de zesde editie van het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) in Breda. Vanaf dan staat de stad in het teken van het vijfdaagse festival dat op diverse locaties plaatsvindt en garant staat voor spannende, ontroerende en inspirerende verhalen van internationale jeugdtheater- en jeugddansgezelschappen. Het hart van het festival is in het hart van de stad: op het Kasteelplein en in Park Valkenberg. Verder zijn voorstellingen te beleven in het Chassé Theater, het theater van de Stilte en bij de Nieuwe Veste.

Artistiek leider en programmeur Mohamed Elghawy heeft een groot aantal Europese gezelschappen bereid gevonden af te reizen naar Breda. Zij brengen theatervoorstellingen en voorstellingen op locatie, maar er zijn ook speelinstallaties en een tentoonstelling te bewonderen. De rode draad in de voorstellingen is natuur en communicatie. Artistiek leider Mohamed Elghawy: “Kijk naar de vier installaties die we outdoor hebben, van La Toupine uit Frankrijk. Die installaties van hergebruikt materiaal werken alleen als er interactie is. Bijvoorbeeld de carrousel met de koeien, waarvoor de ouders de koeien moeten melken om de draaimolen te laten draaien.”

De opening door Klaas van Kruistum, samen met Pilar Tena van Insituto Cervantes Utrecht, gebeurt bij de Spaanse ‘fietsvoorstelling’ Fly me to the Moon. De voorstelling van Leandre Clown is een knipoog naar de start van de derde etappe van de Vuelta op 21 augustus vanaf het Kasteelplein, ook de plaats van handeling van de voorstelling. Fly me to the Moon is de eerste van in totaal 23 shows, op diverse locaties zoals het Chassé Theater, het theater van de Stilte, bij de Nieuwe Veste, het Kasteelplein en in Park Valkenberg. De gezelschappen komen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland. 

 

Dansgezelschap de Stilte, dat een ’thuiswedstrijd’ speelt in Breda, brengt de voorstelling Wacht ’s Even. De gratis voorstelling is te zien in de Culturele Markthal van de Nieuwe Veste en is geschikt voor bezoekers van een half jaar(!) en ouder.

Meer informatie over het festival is te vinden op: www.brikfestival.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.