Kingsland Festival doet recordpoging knuffelen

Kingsland Festival doet recordpoging knuffelen

Om te vieren dat Kingsland Festival na twee jaar weer terug is, gaat de organisatie op 27 april in Amsterdam, Groningen en Rotterdam het wereldrecord knuffelen proberen neer te zetten. Op alle drie de locaties gaan er zoveel mogelijk mensen, op hetzelfde tijdstip, elkaar tegelijkertijd een knuffel geven.

‘Als Kingsland Festival hebben we traditiegetrouw iedere editie een recordpoging,’ vertelt Mitchel Bovenlander van de organisatie. ‘De laatste keer, in 2019, hebben we het wereldrecord confetti schieten verbroken.’ Een groot deel van de bezoekers kreeg destijds een speciale confetti-popper die men op aanwijzingen van Kris Kross Amsterdam om dezelfde tijd afschoten. Het eerdere record van 5000 confetti-kanonnen werd toen verbroken. Dit jaar roept de organisatie op om zoveel mogelijk mensen op hetzelfde moment elkaar een knuffel te laten geven. ‘De keuze voor deze recordpoging ligt voor de hand. In de afgelopen twee jaar hebben de mensen elkaar nauwelijks mogen aanraken. De behoefte om een ander te knuffelen is steeds groter geworden, daarom zullen er op 27 april tienduizenden mensen in Amsterdam, Groningen en Rotterdam elkaar op hetzelfde tijdstip een knuffel geven. Dat moet een geweldig, maar ook intiem gezicht zijn.’ Het wereldrecord ligt nu op 5730 koppels die elkaar tegelijk een knuffel geven. Gevierd ‘koppelaar’ Sergio Vyent, bekend als gastheer van het populaire programma First Dates, zal op de mainstage in Amsterdam het startsein geven van deze liefdevolle recordpoging.

Het Kingsland Festival is dit jaar grootser dan ooit! Met meer dan 65 artiesten in drie grote steden belooft het weer het meest royale oranje feest van het jaar te worden. In Amsterdam, Groningen en Rotterdam treden artiesten als Martin Garrix, Sunnery James & Ryan Marciano, Frenna Deluxe, Kris Kross Amsterdam en Headhunterz B2B Wildstylez op. Andere headliners qua housemuziek zijn Nic Fanciulli, Andrea Oliva en de Nederlandse rising star Franky Rizardo. Daarnaast zullen ook verschillende hiphopartiesten in de drie steden het beste van zichzelf laten horen. 

Organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events laten weten dat de tickets voor alle drie de steden volledig zijn uitverkocht

Meer informatie: www.kingslandfestival.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.