Kinderen voor Kinderen-musical zamelt muziekinstrumenten in voor Stichting Kinderen Maken Muziek

Kinderen voor Kinderen-musical zamelt muziekinstrumenten in voor Stichting Kinderen Maken Muziek

30 Nederlandse theaters officieel inzamelpunt

De Kinderen voor Kinderen musical Waanzinnig Gedroomd, die momenteel in de Nederlandse theaters te zien is, start een inzamelingsactie van oude muziekinstrumenten ten behoeve van de Stichting Kinderen Maken Muziek. De ruim 30 theaters waar Waanzinnig Gedroomd nog te zien is tot en met eind maart, worden een officieel inzamelpunt waar iedereen muziekinstrumenten die niet meer gebruikt worden, in kan leveren. De inzamelingsactie gebeurt in samenwerking met het Instrumentendepot Leerorkest, dat de instrumenten in zijn beheer krijgt, opknapt en uiteindelijk verspreidt onder de projecten van Kinderen Maken Muziek.

Stichting Kinderen Maken Muziek is een project van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op voorspraak van Koningin Máxima. Het doel is dat kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Door ieder jaar (sociale) muziekonderwijs programma’s te steunen, leerden tot nu toe ruim 15.000 kinderen samen musiceren. Een groot probleem voor de projecten van Kinderen Maken Muziek en van vele andere muziekonderwijs programma’s, is het te kort aan muziekinstrumenten.

Het landelijk Instrumentendepot Leerorkest is opgericht om leerorkesten en soortgelijke (sociale) muziekonderwijsprogramma’s in heel het land van muziekinstrumenten te voorzien zodat zoveel mogelijk kinderen een muziekinstrument kunnen leren bespelen – vooral kinderen die normaal niet de weg naar muziekonderwijs vinden omdat ‘t te duur is of niet gebruikelijk bij hun thuis. De doelstelling is om in 2017 minimaal 5.000 muziekinstrumenten beschikbaar te hebben voor uitleen. Oprichter Marco de Souza: “Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om samen muziek te maken. Het Instrumentendepot Leerorkest wil dat mogelijk maken voor zoveel mogelijk kinderen in Nederland.”

Iedereen die een muziekinstrument wil inleveren kan op de speellijst van Waanzinnig Gedroomd kijken voor de deelnemende theaters. De instrumenten kunnen tot en met de dag van de voorstelling worden ingeleverd. Mocht u niet in de buurt wonen van een van de theaters, maar wel een instrument willen doneren, neem dan contact op door een mail te sturen naar info@waanzinniggedroomd.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.