KINDEREN TRAPPEN EERSTE KINDERTHEATERWEEK AF IN HET MAASPODIUM

KINDEREN TRAPPEN EERSTE KINDERTHEATERWEEK AF IN HET MAASPODIUM

ROTTERDAM – Op woensdag 18 oktober om 16:30 zijn de kids van het Maaspodium via livestream te volgen als ze een kijkje voor en achter de schermen geven bij verschillende theaters door Nederland, als aftrap van de eerste Nationale KinderTheaterWeek ooit. Samen met presentator Tirsa With laten zij zien hoe leuk theater is!

Als nieuw initiatief van het Nationaal Theaterfond vindt van 18 tot 25 oktober 2023 in ruim zestig theaters in Nederland de eerste Nationale KinderTheaterWeek plaats. Waar in deze week vaak al kinder- en jeugdvoorstellingen staan geprogrammeerd, staat dit keer het gehele theater in het teken van kinderen. Om de magie van het theater te laten zien! Voor en achter de schermen worden er diverse extra activiteiten georganiseerd, die vrij te bezoeken zijn.

FEESTELIJKE OPENING MAASPODIUM

Op woensdag 18 oktober heeft Maas theater en dans, Nederlands grootste jeugdtheatergezelschap, de eer om de feestelijke opening van de Nationale KinderTheaterWeek te hosten in het Maaspodium in Rotterdam. En die is ook online te volgen voor kinderen uit het hele land. Presentator Tirsa With, onder andere van Het Klokhuis, Albert Verlinde, de Podiumkids én de kinderen van Maas zullen dan vertellen over de reuzeleuke KinderTheaterWeek en waarom zij zo gek zijn op theater. Ook spieken we mee in theaters door het land hoe het er daar aan toe gaat. Maar of dat helemaal goed gaat…? 

De livestream is woensdag 18 oktober om 16:30 te volgen via de website van Maas theater en dans en AvroTros.

De Nationale Kindertheaterweek wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds in samenwerking met de Vereniging Vrije Theater Producenten en Podiumkids.

FOTO:©Bora Sirin

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.