Kim-Lian van der Meij en Halina Reijn schrijven Sinterklaasboek

Kim-Lian van der Meij en Halina Reijn schrijven Sinterklaasboek

Unox is trots dat het bekend mag maken dat Kim-Lian van der Meij én Halina Reijn de tweede en derde schrijfsters zijn van de Sinterklaasboeken. Kim-Lian van der Meij heeft, met behulp van illustrator Job van Gelder, het boek ‘Sinterklaas is een Snoeperd’ geschreven. Actrice Halina Reijn heeft in haar Sinterklaasboek, ‘Alles gekregen…’, gebruik gemaakt van illustraties van Marieke van Disthuizen. Eerder werd onthuld dat ook Johnny de Mol in de pen is geklommen voor het schrijven van een Sinterklaasboek.

Voor zowel Kim-Lian van der Meij als Halina Reijn is het niet de eerste keer dat ze een boek hebben geschreven. Eerder heeft Kim-Lian al samengewerkt met haar vaste illustrator aan het boek ‘Dierendorpje’. Halina heeft met haar collega en goede vriendin Carice van Houten het boek ‘Antiglamour’ geschreven. In 2005 kwam haar boek, de psychologische roman ‘Prinsesje Nooitgenoeg’, uit. Ook zijn er meerdere columns van haar hand verschenen. “Maar nog niet eerder heb ik voor kinderen iets op papier gezet”, zegt Halina Reijn. “Dat was een geheel nieuwe ervaring. Maar het smaakt wel naar meer.” Kim-Lian van der Meij is net zo enthousiast. “Voor kinderen schrijven is het mooiste wat er is”, zegt ze. “Daarbij is voorlezen heel belangrijk voor kinderen. Niet alleen wordt hun fantasie geprikkeld, het stimuleert hen om later ook zelf te gaan lezen.”

Unox
Het is het tweede jaar dat Unox de inmiddels bekende Sinterklaasboeken uitbrengt. “Unox staat voor warme Hollandse momenten samen. De mooie typisch Hollandse Sinterklaastraditie sluit hier perfect bij aan. De drie boeken bevatten mooie verhalen en prachtige illustraties zodat kinderen in de weken voorafgaand aan het Sinterklaasfeest al kunnen genieten van dit geweldige feest”, zegt Martijn Morsink, Senior Brand Manager Unox.

Vanaf november 2015 zijn de nieuwe Sinterklaasboeken bij alle winkels van de Jumbo Supermarkten verkrijgbaar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.