Kikker is jarig en dat mag gevierd worden!!

Kikker is jarig en dat mag gevierd worden!!

Zaterdag twintig september werd in theater de Meervaart in Amsterdam een feest gevierd ter gelegenheid van de 25 jarige verjaardag van Kikker. Dit werd gevierd met de premiere van de vierde theatervoorstelling van kikker „Kikker is jarig” van Theater Terra.

Nadat alle gasten over de groene loper binnen waren gekomen en plaatsgenomen hadden in de zaal was de theaterzaal goed gevuld. Een meisje van amper vier jaar naast mij begon zich toch wel zorgen te maken. „Mama, alle stoelen zijn bezet!” „Ja dat klopt” zei moeder. „Maar waar moet kikker dan straks zitten?” vroeg de kleuter zich af. Gelukkig kon moeder haar gerust stellen met de opmerking dat kikker een plaatsje kreeg op het podium.

Tijdens de voorstelling was duidelijk te merken dat het meisje niet het enige kind was. Zoals dat hoort bij familievoorstellingen werd er goed gereageerd vanuit de zaal. Maar ondanks dat was er ook genoeg rust in de zaal. En dat is een compliment voor de makers en de spelers van de show. Een uur lang waren zowel ouders als de kinderen geboeid door de prachtige voorstelling van Kikker.

Het verhaal gaat over Kikker die jarig is. Hij gaat vandaag zijn verjaardag vieren, maar zouden zijn vrienden wel gedacht hebben aan zijn verjaardag? Kikker gaat een polshoogte nemen en krijgt de indruk dat al zijn vrienden het vergeten zijn. Kikker is zo teleurgesteld dat hij besluit weg te lopen en op zoek te gaan naar nieuwe vriendjes. Maar uiteindelijk mist hij zijn eigen vrienden toch wel en gaat hij weer terug. Daar komt hij erachter dat zijn vrienden hem helemaal niet vergeten waren en kan zijn verjaardag toch nog gevierd worden.

Niet alleen Kikker zelf was ook zoek naar zijn vriendjes. Ook het meisje naast me in de zaal miste een vriendje van Kikker. De rat, bekend uit de boekjes van Kikker van Max Velthuis kwam niet voor in het verhaal.

De kracht van de voorstelling zit hem in een aantal facetten. Ten eerste het overtuigende poppenspel. Wesley de Ridder zet een lieve en enthousiaste Kikker neer en weet de emoties van de pop heel goed over te brengen in de zaal. Ook vocaal is hij de sterkste van de vier poppenspelers. Dick Feld (een zeer bekend gezicht bij Theater Terra en tevens script en liedtekst schrijver) zorgt voor de komische noot met zijn vergeetachtige varkentje. Babe Groenhagen en Dide Vonk spelen Haas en Eend.

Vooral het samenspel van de vier spelers is erg goed. De bewegingen van de poppen (waarbij soms twee spelers één pop bespelen) zijn een soort van choreografie waarin de spelers erg goed op elkaar in gespeeld moeten zijn. En dat zijn ze.

Het tweede sterke punt van deze voorstelling is het decor. Zoals iedere keer weet Theater Terra met minimale middelen grote effecten te bereiken. Er wordt mooi gebruik gemaakt van perspectief door middel van dezelfde poppen en decorstukken te laten variëren in grootte.

En tot slot was het aan het eind van de voorstelling toch wel echt feest toen de hele zaal kikker mocht verrassen voor zijn verjaardag. De hele zaal, inclusief kinderen en ouders, moesten zich verstoppen achter de stoelen. Nadat er tot drie was geteld riep de hele zaal „VERRASSING!!!” toen kikker binnen kwam. Toen kon het feest echt beginnen.

 

hart heelhart heelhart heelhart halfhart leeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.