KICK-OFF REPETITIES THEATERVOORSTELLING LAMPJE

KICK-OFF REPETITIES THEATERVOORSTELLING LAMPJE

Op maandag 7 oktober 2019, middenin de Kinderboekenweek,zijn de repetities van theatervoorstelling Lampje gestart.De schrijver van het boek Lampje, Annet Schaap, was erbij. Het boek (18edruk) won vier kinderboekenprijzen, waaronder de Gouden Griffel 2018, en is al aan 13 landen verkocht. Op zaterdag 14 december 2019 beleeft de theatervoorstelling Lampje van Maas theater en dans voor iedereen van 8 tot 108 jaar zijn première in Maaspodium, Rotterdam. Daarna toert de voorstelling tot en met 5april 2020 door heel Nederlanden wordt meer dan 100 keer gespeeld.Rosa van Leeuwen, die op 15 september jl. de Colombina (toneelprijs van de VSCD)won voor beste vrouwelijke bijrol,speelt de titelrol.

Theatervoorstelling Lampje
Regisseur Moniek Merkx maakte een bewerking van Lampje naar het gelijknamige boek van Annet Schaap. Het is een innemend verhaal over Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, die in een stormachtig avontuur terecht komt. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.De voorstelling Lampje is een beeldende vertelling met woeste drink muzieken droevige verlangliedjes van Djurre de Haan en met een poëtisch uitzicht op zee.
Annet Schaap over kick-off theatervoorstelling
Op maandag 7 oktober 2019 was de kick-off van de voorstelling in aanwezigheid van Annet Schaap.Het ontwerp van decor en kostuums werd gepresenteerd en er was een eerste tekstlezing van het script. ’s Middags begonnen de eerste repetities.Annet Schaap: “Ik was bij de eerste lezing van het script en hoorde allemaal verschillende stemmen het verhaal vertellen, maar wel mijn verhaal. Dat is natuurlijk heel erg leuk.De muziek van Djurre de Haan tilt het verhaal prachtig op, hij maakt als het ware illustraties met muziek. Rosa van Leeuwen is meteen Lampje.Het is een volwassene met een kinderblik en dat is precies wat het moet hebben. Freek Nieuwdorp die Vis speelt heeft dat ook, maar zijn rol is iets volwassener. En daar omheen een mooi ensemble, dat is er nu al. De tekst van Moniek is heel trouw aan het boek, dat voelt erg goed. En aan de andere kant van het land zijn mensen bezig met de televisieserie Lampje (VPRO2022). Wie maakt dat nou mee,dat er zoveel gebeurt met een verhaal door zoveel goede mensen. Dat is echt een groot geluk.”
Moniek Merkx over het boek Lampje
“Lampje is een prachtig boek met waanzinnig veel verrassende wendingen en een rijk, goed geschreven plot. Wij mogen de eerste theaterbewerking maken en met de lyrische muziek van Djurre gaat mijn hart meteen sneller kloppen. Het verlangen naar de zee, een spannend spookhuis en een bonte kermisploeg nemen je vanaf het begin mee in een indrukwekkend tijdloos verhaal.”
In 2018 won Annet Schaap met Lampje de Gouden Griffel en de Boekenleeuw (Vlaanderen). Eerder won zij al de Nienke van Hichtumprijs en de Woutertje Pieterse Prijs met haar boek.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.