Kataklò krijgt zonder woorden de zaal stil…

Kataklò krijgt zonder woorden de zaal stil…

Recensie: Stephan Markus

In Eindhoven woonde we de voorstelling bij van Kataklò! Het uit Italië afkomstige dansgezelschap gaat al ruim twintig jaar de wereld rond met hun succesvolle voorstellingen. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over de taalbarrière, aangezien ze spreken met lichaamstaal die tot ieders verbeelding spreekt.

In hun nieuwe show ‘Play’ nemen zeven dansers het publiek mee in een rollercoaster van muziek, dans en humor. ‘Play’ is een ode aan de sport, we zien de competitie binnen de sport terug, maar ook de sympathie van het spel, de nodige spierkracht en ambitie binnen de sportwereld. Met hun gebruik van kleurrijke kostuums, atletische acrobatiek en creatieve belichting houden ze het publiek in hun greep, na elke scène-wisseling zit je op het puntje van je stoel in afwachting van de volgende dans. Acrobatische toeren op twee fietsen, dansen met een tennisracket..het is maar een fractie van wat het publiek allemaal te zien krijgt. Zo zien we ook twee boksers die zich voor lijken te bereiden op een grote partij, de scène die volgt blijkt een flexibele aaneenschakeling van in blacklight belichte dansen. Een geweldig spektakel om te mogen aanschouwen.

Kataklò verrast je continu, de afwisseling is groot. Van een elegante dans met een grote ballon tot een scheidsrechter die een sterk staaltje van evenwichtsbeheersing laat zien.
Een zeer gevarieerde voorstelling waar je ademloos naar blijft kijken en waarna je met een goed gevoel de zaal verlaat. Geen wonderen dat ze internationaal overladen zijn met prijzen.

Meer informatie: https://www.impactentertainment.nl/voorstelling/1718-kataklo

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.