Kasper van Kooten nieuwe ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas.

Kasper van Kooten nieuwe ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas.

‘Structureel muziekonderwijs is essentieel’

Muzikant, cabaretier, acteur en schrijver Kasper van Kooten wordt ambassadeur voor de stichting Méér Muziek in de Klas. Hij gaat zich inzetten voor het doel van de stichting: structureel muziekonderwijs voor alle 1, 4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Van Kooten kan zich een leven zonder muziek niet voorstellen en vindt muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen essentieel. Op dit moment toert de cabaretier met zijn theaterprogramma Van Kooten en de Beat door het land; een voorstelling waarin zijn liefde voor muziek centraal staat en waarin hij laat zien hoe belangrijk de rol van muziek voor hem is en was, vooral als kind.

Kasper van Kooten: “De ervaring die ik als jochie van twaalf had, toen ik samen met mijn vriendjes in een band muziek kon maken, is bepalend geweest voor de rest van mijn leven. Samen muziek maken is het mooiste wat er is. Dat gun ik ieder kind. Inmiddels weet ik ook dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek maken positieve effecten heeft op de gezondheid en het welzijn van het kind, dus reden te meer om me keihard in te zetten voor structurele muzieklessen.”

De komende tijd zal Van Kooten aanwezig zijn bij onder andere de MuziekTafeldag, een landelijke bijeenkomst waar regionale samenwerkingen met betrekking tot muziekonderwijs centraal staan. Ook zal hij, zelf vader van een dochter met de bassischoolleeftijd, ouders gaan inspireren: wat kunnen zij doen om meer muzieklessen op de scholen van hun kinderen te realiseren.

Jantien Westerveld, directeur Méér Muziek in de Klas: “We zijn heel blij dat Kasper van Kooten het enthousiasme voor onze boodschap als ambassadeur wil uitdragen. Het verhaal dat muziek zoveel voor kinderen kan betekenen kan niet genoeg verteld worden. Hij doet dat op prachtige, krachtige wijze. In zijn boek, voorstelling en nu ook voor ons.” 

Méér Muziek in de Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich samen met partners, ambassadeurs en sponsoren in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen van Nederland en het Caribisch Gebied. Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen. Zo bevordert het de sociaal-emotionele ontwikkeling van het brein, maakt het kinderen empathischer en vergroot het hun zelfvertrouwen. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

FOTO:©: Karen van Gilst)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.