Kamp Delta neemt je mee naar het jaar 2099

Kamp Delta neemt je mee naar het jaar 2099

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay

Na het succes van ‘School of Rock’ vorig seizoen, mag jongerenkoor Melodia (leeftijd 14j-17j) van The Singing Factory opnieuw schitteren in een volwaardige musicalproductie. Uit de pen van MNM-presentator Wanne Synnave (o.a. script ‘Magdalena’ en ‘November ‘89’), die ook de regie op zich neemt, vloeide het script en de muziek voor deze gloednieuwe musical ‘Kamp Delta’. Naast de jongeren in zowel hoofdcast als ensemble, was er ook een in het oog springende musicaldebutante. Actrice en zangeres Femke Verschueren (22), o.a. bekend als Elke Gevaert in de VTM-telenovelle ‘Lisa’, maakt voor het eerst haar opwachting in een musical (in een theaterproductie tout court) en pakt als kampleidster ‘Jax’ één van de hoofdrollen. ‘Kamp Delta’ neemt je mee naar de toekomst en werpt een blik op hoe mensen in het jaar 2099 omgaan met oorlog en de drang om te overleven. Helaas ook momenteel een pijnlijk actueel thema. Vanaf vrijdag 28 oktober 2022 opent productiehuis The Singing Factory de deuren van het Antwerpse Zuiderpershuis voor ‘Kamp Delta’.

Het verhaal
‘Kamp Delta’ neemt je mee naar de wereld zoals die is in het jaar 2099. In die wereld, althans wat daar van over blijft, want het is acht jaar nadat de aarde aan zijn einde kwam, zijn de inwoners van Kamp Delta ervan overtuigd dat zij de enige overlevenden zijn. Dat is buiten de drie nieuwkomers (Lexi, Amy, Max) gerekend, die met hun aankomst in het kamp, het leven en het wereldbeeld van de inwoners compleet op zijn kop zetten.

In deze pakkende productie, vertolkt door jong en meer ervaren talent, ondersteund door muziek van een fantastische liveband, wordt het publiek meegevoerd naar een wereld die (nog) niet bestaat. Deze meeslepende voorstelling toont hoe mensen in de toekomst omgaan met oorlog en de drang om te overleven. Helaas ook in 2022 weer een pijnlijk actueel thema. 

Voor Femke Verschueren is het haar musicaldebuut. Ze pakte gelijk uit in een hoofdrol en wat speelde ze dat ontzettend goed!. Ze straalde, genoot zichtbaar en blies iedereen omver met haar zang. Tussen het jonge Melodia-geweld, dat ruimschoots vertegenwoordigd is in de hoofdcast en het ensemble, wist ze als kampleidster ‘Jax’ zich goed staande te houden. Het decor met schuttingsplaten, stellingen en camouflagemateriaal geeft het geheel een industriële look. De basiskleuren van de kleding zijn beige en kaki. Alle gezichten van de spelers zijn voorzien van zwarte make-up rond hun ogen.

Zoals we gewend zijn staan er alleen maar toptalenten op het podium. Stuk voor stuk geven ze zich totaal over aan het spel. Je realiseert je dat je naar iets heel bijzonders zit te kijken. Je vergeet dat de groep bestaat uit amateurs, want ze spelen beter dan menig professional. Er valt geen valse noot te ontdekken en de samenzang is gewoon fenomenaal. De musical kent een flink aantal koornummers, zodat dat ook in deze productie weer duidelijk wordt gemaakt hoeveel talent er wel niet in België rondloopt. Elk nummer past perfect in de voorstelling en ligt goed in het gehoor. De muziek door een live band klinkt ontzettend goed.

Waar ik ook zeker blij van word, is dat er gekozen is voor een geheel eigen voorstelling. Er zat voldoende spanning in. Het verhaal liet zien dat vriendschap en liefde de wereld kunnen redden.

Jax: Femke Verschueren
Luca: Mauro Janssens
Lexi: Emilie Elisabeth
Finn: Thomas Baart
Noah: Lotte Villays
Dante: Mathias Van Cauwenberghe
Kai: Xan Tonnelier
Cleo: Bo Elisabeth

Ensemble
Amélie Annys, Anaïs Smeets, Aurelia-Luna Vittiglio, Chaya Van Mol,
Coumba Thiam, Eline Van Meirvenne, Fee Hannes, Fleur Dehandschutter,
Hanne Reeg, Helena De Reu, Kiran Vanhees, Laura Bosmans,
Levi Van Overtveldt, Lilith Coolen, Marieke Van Waes, Merel Carracillo,
Mona Theuwissen, Noah Jolie, Noah Apers,
Oona Dierckx, Seppe Cromphout, Stiene Huylebroeck, Thijs Joppen,
Zoja Dobrovolskaya, Zuri Bukuru

script, muziek & regie Wanne Synnave
arrangementen Lucas Heytens
choreo Matthew Michel & Baptiste Vuylsteke

muzikale leiding Charles Vanden Broucke
producent Diederik Van Durme voor The Singing Factory
koorleiding Tinne De Groot & Ronny Plovie
promo & communicatie Peter Mariën voor House of Entertainment

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.