Kaartverkoop Nationaal Theaterweekend 2023 van start

Kaartverkoop Nationaal Theaterweekend 2023 van start

Van 27 tot en met 29 januari 2023 vindt het Nationaal Theaterweekend weer plaats. Traditioneel openen dat weekend veel theaters hun deuren voor slechts tien euro per persoon. Ook zijn er gratis activiteiten in de theaters. De kaartverkoop voor de voorstellingen in deze theaters gaat vandaag van start.

In oktober startte de Nationale Theater Campagne ‘Zin om je te Zien’ om de theaterbezoekers weer de prikkel te geven om naar het theater te gaan.  In het Nationaal Theaterweekend zal er op deze campagne worden voortgeborduurd en ligt de focus op het ontmoetingsmoment in het theater. ‘We hebben zin om je te zien,’ laat Albert Verlinde, voorzitter van Het Nationaal Theaterfonds, weten. ‘Iedereen heeft zin om elkaar te zien. En met alle hoge kosten van nu is het fijn dat je voor slechts een tientje naar een prachtige voorstelling kan gaan.’

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door de Vriendenloterij. In 2016 werd het Nationaal Theaterweekend voor het eerst georganiseerd. De theaters bieden voorstellingen die voor iedereen aantrekkelijk zijn, jong, oud, muziek, dans of komedie liefhebber. Al deze voorstellingen zijn voor de lage prijs van tien euro te bekijken. Daarnaast zijn er extra belevenissen. Alleen tijdens het Nationaal Theaterweekend opent het theater bepaalde deuren die de rest van het jaar voor het publiek gesloten blijven. Er zijn rondleidingen, men kan laser gamen, workshops volgen en er zijn afterparties. Zo wordt een theaterbezoek nog meer een belevenis. 

Ambassadeur Hadewych Minis. ‘Ik vind het geweldig om samen live met publiek een ervaring te delen. Die ervaring kan voor iedereen anders zijn, voor de een is die vermakelijk of ontspannend, voor de ander ontroerend, helend of inspirerend. Daarbij zit ook een kracht in het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Daarom vind ik het zo fantastisch om dat met z’n allen mee te maken.’

Het Nationaal Theaterweekend, dat mogelijk wordt gemaakt door VSCD, NAPK, NTF, VVTP, vindt plaats van 27 tot en met 29 januari 2023. De kaartverkoop voor de voorstellingen begint vandaag.

Meer informatie: www.nationaaltheaterweekend.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.