Kaartverkoop Mozart masterclass & more gestart

Kaartverkoop Mozart masterclass & more gestart

Internationaal Vocalisten Concours – The world keeps on singing

s-Hertogenbosch – Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) organiseert in november Mozart masterclass & more. Onder het motto ‘The world keeps on singing’ biedt IVC een podium aan zangtalent. De masters, Vesselina Kasarova, Roberta Alexander en Thomas Oliemans, gaan met jonge zangers aan het werk gaan met muziek van Mozart. Daarnaast worden er concerten gegeven door laureaten en vindt er een Forum plaats waarin de toekomst van de zangkunst centraal staat. Sopraan Eva-Maria Westbroek brengt tijdens het slotconcert o.a. Les nuits d’été van Berlioz. Mozart masterclass & more vindt plaats van 28 november tot en met 4 december 2020 in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. De meeste evenementen zijn toegankelijk voor publiek.
De online kaartverkoop hiervoor is gestart.

Het 54ste Internationaal Vocalisten Concours (IVC) dat dit jaar in het teken van opera en oratorium stond, is verplaatst naar 2022 vanwege COVID-19. Het concours ontvangt normaal gesproken zangers uit de hele wereld maar dat is mede door de reisrestricties nu niet mogelijk. Toch klinkt er dit najaar muziek in ’s-Hertogenbosch. Tijdens Mozart masterclass & more worden diverse masterclasses georganiseerd. Daarnaast spreken verschillende professionals – zoals Sarah Connolly (mezzosopraan en IVC-laureate), Manuel Brug (opera journalist Die Welt), Rosemary Joshua (Dutch National OperaStudio) en Joan Matabosch (Teatro Real Madrid) – met de deelnemers over de toekomst van hun vak.

De masterclassweek wordt geopend op 28 november met een IVC-laureatenconcert waarin sopraan Bernadeta Astari, mezzosopraan Nina van Essen en tenor Anton Kuzenok optreden. Op 29 november spreken de tekstdichter Marc Pantus en componist Bart Visman en treedt IVC-laureaat Peter Gijsbertsen op met o.a. werk van dit duo. Op 2 december vindt het Forum plaats over de toekomst zoals die er nu uitziet voor (jonge) zangers. Discussieleider is Floris Kortie. De masterclass deelnemers eindigen hun cursusweek met een presentatieconcert op 3 december. Eva-Maria Westbroek en een selectie van philharmonie zuidnederland sluiten ‘Mozart Masterclass & More’ af op 4 december met Hector Berlioz’ Les nuits d’été en Canciones castellanas van Jesús Guridi met pianist Hans Eijsackers.
Alle evenementen vinden plaats in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.

Kaartverkoop en informatie
Passe-partout 28 nov – 4 dec € 150,00
Passe-partout 6 masterclasses € 50,00
Concert Eva-Maria Westbroek € 35,00 | € 20,00 (< 18 jaar, student, CJP)
Concerten € 17,50 | € 10,00 (< 18 jaar, student, CJP)
Masterclasses € 12,50 | € 7,50 (< 18 jaar, student, CJP)
Forum € 12,50 | € 7,50 (< 18 jaar, student, CJP)
Gesprek met professionals € 10,00 | € 5,00 (< 18 jaar, student, CJP)

De kaartverkoop loopt via de website van de Verkadefabriek www.verkadefabriek.nl.
Kijk voor meer informatie op de website van IVC: www.ivc.nu

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.