Jungle Book, een spannend verhaal, voor jong en oud.

Jungle Book, een spannend verhaal, voor jong en oud.

Recensie geschreven door: Mieke van der Raay

Vandaag op tweede kerstdag, waren wij getuige van de premiere van Terence Uphoff, als Mowgli, in de familiemusical Jungle Book van OpusOne.

Terence kennen vele onder ons van Kinderen voor Kinderen en volgde zijn dans opleiding bij Lucia Marthas.

Voor de rol van Mowgli, is Terence eigenlijk iets te groot, maar dankzij zijn jeugdigheid en fantastische dans kwaliteiten vergat je dit snel en zette hij een overtuigende Mowgli neer.

Zijn samenspel met Baloo de beer (Fred Butter) en Bagheera (Ciro Meulens) is subliem en zij vullen elkaar heel goed aan.

Dit alles in een schitterend decor met een fantastische belichting.

De musical duurde 70 minuten en was duidelijk voor de kinderen in de zaal, lang genoeg, om hun aandacht erbij te houden en het verhaal goed te kunnen volgen.

Grappige noot: klein meisje vroeg na afloop aan haar moeder waarom Mowgli een snor had.

Jungle Book is gebaseerd op de oerwoudverhalen van Rudyard Kipling over Mowgli en zijn vrienden Baloo de beer en panter Bagheera. Mowgli groeit als mensenkind op tussen de wilde dieren in het oerwoud. Hij leert te leven volgens de wetten van de jungle, sluit een pact met de Apenbende en raakt in gevecht met de tijger Shere Khan. De grootste strijd voert Mowgli echter met zichzelf. Zal hij ooit terugkeren naar de mensenwereld? De overige rollen worden vertolkt door Fred Butter (Baloo), Ciro Meulens (Bagheera), Christiaan Nannen (Shere Khan) en Chiara Re (Indra). Het ensemble bestaat uit Petra Ilse Dam, Marjolein van Haren, Eline Keijzer, Myrte Luijten, Swen Overman, Daniek Peeters en Fleur van Uhm.

Voor meer informatie: http://opusone.nl/jungle-book/

hart heelhart heelhart heelhart half

 

 

Zie ook onze Fotoreportage

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.