Jungle Book allereerste theatervoorstelling in vernieuwde Zonnehuis

Jungle Book allereerste theatervoorstelling in vernieuwde Zonnehuis

Op 1, 8 en 15 november aanstaande is de familiemusical Jungle Book van theaterproducent OpusOne als eerste voorstelling te zien in het vernieuwde Zonnehuis. Publiek kan zelf aanschouwen hoe de restauratie verloopt en waar het vernieuwde, verbouwde en verbeterde Zonnehuis straks weer toe in staat is.

Het monumentale Zonnehuis opende in 1932 de deuren en de bouw zorgde in tijden van financiële crisis voor banen en inkomens. Het Zonnehuis was oorspronkelijk bedoeld als verenigingsgebouw voor de arbeiders van het NDSM-terrein vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. Het gebouw en de theaterzaal raakte echter in vervallen staat. Inmiddels is het een rijksmonument – de interieurs in Amsterdamse Schoolstijl zijn nog grotendeels authentiek – en sinds deze zomer wordt door Stadsherstel Amsterdam, mediaproductiebedrijf Double 2 en OpusOne Theaterproducties nieuw leven geblazen in deze unieke plek.

Frans Schraven, woonachtig in Tuindorp Oostzaan én artistiek leider van OpusOne, neemt de regie van Jungle Book voor zijn rekening. Hij is verheugd dat deze productie de allereerste voorstelling in het vernieuwde Zonnehuis is. “Onze droom is om het Zonnehuis, deze knappe oude dame, nieuw leven in te blazen en er een wervelend theater van te maken zodat iedereen weer kan genieten van deze unieke plek. We zijn blij dat OpusOne daar met Jungle Book het startschot voor mag geven.”

Jungle Book is gebaseerd op de oerwoudverhalen van Rudyard Kipling over Mowgli en zijn vrienden Baloo de beer en panter Bagheera. Voor deze familiemusical werd het verhaal verrijkt met ‘Bollywood’-elementen zoals kleurrijke kostuums en swingende Indiase muziek. De cast wordt aangevoerd door Fred Butter (Mamma Mia, Tarzan, Urinetown) als Baloo de Beer en de talentvolle nieuwkomer Terencio Douw als Mowgli.

Kaarten voor Jungle Book zijn verkrijgbaar via www.opusone.nl of bij Tabakspeciaalzaak A. Ekels, Zonneplein 17.

www.zonnehuisamsterdam.nl
www.opusone.nl

Fotografie: Boy Hazes

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.