June Foster: ‘je anders voelen’ is oke

June Foster: ‘je anders voelen’ is oke

Recensie en foto’s: Mieke van Looy

Einde schooljaar. De zomervakantie begint, en June Foster (Kato Faure: Priscilla in Assepoester, Frenchy in Grease en Kendra in rockmusical ’13) en haar broers Noah (Zion Luts, Evan Goldman in rockmusical ‘13’) en Alex (Tuur in spektakelmusical ’40 – ’45) worden uit huis geplaatst. Hun mama is overleden, en hun vader drinkt en zit aan de drugs.

Ze komen bij het vrouwenkoppel Allison (Veerle Van Ransbeeck, ‘Sarah’ uit de Ketnet-serie 4eVeR) en Jess (Leen De Graeve, Rose uit musical Magdalena) terecht.

Voor June is dat moeilijk. Zij nam al die tijd de moederrol voor haar broers op zich, en komt daarnaast met hechtingsproblemen.

Het valt weer op van welk een topkwaliteit deze musical is. Geweldige stemmen, choreografie, belichting, geluid, … Ik ben onder de indruk. Net als mijn mama, die de eerste keer meekwam naar een musical. Ze is in de wolken over de voorstelling.

Ook Sophia (Anne-Sophie Metselaar, o.m. zuster Lois in musical Magdalena) en William ( Brieuc Van Kersschaever, Alex uit musical ‘I Love you Because’), geven het beste van zichzelf. Als respectievelijke huishoudster van Allison en Jess en sociaal assistent van de kinderen, komen ze met elkaar in contact. Ze worden hopeloos verliefd, en beleven één van de 3 romances die in dit stuk aan bod komen.

Naast de emoties omtrent pleegzorg en de daarbij horende strubbelingen die (op bijzonder rake manier) weergegeven worden, wordt het hele thema ‘je anders voelen’ opengetrokken. De boodschap dat je helemaal ok bent zoals je bent, is de rode draad van deze voorstelling.

Allison en Jess zijn twee vrouwen die van elkaar houden. Sophia en William zijn een vrouw en een man die elkaar beminnen. En Noah leert, door de steun van het warme nest waar hij in terecht gekomen is, aanvaarden dat hij homo is. Daardoor durft hij stap voor stap toegeven aan zijn verliefdheid op Jacob (Kobe Debie, speelde mee in o.m. Safety First en Danny Lowinsky).

Zoals alles wat ik tot nu toe van The Singing Factory zag en hoorde, is ook dit weer een voorstelling van topniveau. Genieten met de grote G van begin tot einde en hier en daar een traan wegpinken omdat die jonge mensen je hart met hun stem en hun woorden zo raken.

Dat Pleegzorg Vlaanderen hierdoor in de kijker gezet wordt, geeft deze musical nog net wat meer glans. Top!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.