Jubileumvoorstelling Luxor 100 jaar: WAARDENBERG EN DE JONG en TOREN C samen op toneel

Jubileumvoorstelling Luxor 100 jaar: WAARDENBERG EN DE JONG en TOREN C samen op toneel

Luxor viert aankomend theaterseizoen haar 100-jarige jubileum en heeft daarom een bijzondere, nieuwe voorstelling geprogrammeerd. Het Rotterdamse duo Waardenberg en De Jong en Margôt Ros en Maike Meijer van Toren C maken samen een show, speciaal voor het Luxor Theater. De twee duo’s staan voor het eerst samen op de planken, exclusief in het nieuwe Luxor Theater.
 
Directeur Luxor Marc van Kaam: “Een voorstelling van Waardenberg en De Jong stond hoog op de verlanglijst van het jarige Luxor. Gelukkig wilden de heren, die al 20 jaar niet samen speelden, voor dit jubileum graag een uitzondering maken. Ze hadden één eis: het zou een voorstelling met de dames van Toren C moeten worden. Dat vonden wij natuurlijk geweldig.”
 
Wat de twee uitgesproken duo’s bindt is hun gemeenschappelijke gevoel voor humor. De samenwerking zal leiden tot een voorstelling vol bizarre acts en een spervuur aan hilarische en ontroerende scènes: chaos en absurdisme regeren. We zullen twee mannen en twee vrouwen zien die elkaar voortdurend uitdagen en de grens opzoeken van wat net wél en net níet kan.
 
Luxor 100 jaar
In december 1917 openden de toenmalige directeuren Goeman en Van Zwanenburg het Luxor Theater met de aankondiging: “Heden, zaterdag zeven uur precies openingsvoorstelling van het grootste en fraaiste bioscoop-theater hier ter lande”. Sindsdien heeft ‘de oude dame aan de Kruiskade’ meerdere grote verbouwingen meegemaakt en was het een van de weinige gebouwen die het bombardement van het centrum van Rotterdam in 1940 heeft overleefd. In 2001 werd het nieuwe Luxor op de Kop van Zuid geopend. Samen bieden de theaters een plek waar het publiek al 100 jaar tal van grote artiesten en bijzondere voorstellingen kan zien. Miljoenen mensen uit Rotterdam en de rest van Nederland wisten hun weg te vinden naar Luxor. Komend theaterseizoen viert Luxor dit 100-jarig bestaan met verschillende activiteiten, waaronder de jubileumvoorstelling van Waardenberg en De Jong en de dames van Toren C.
 
TOREN C
Margôt Ros en Maike Meijer bedachten en schrijven de succesvolle televisieserie Toren C, die in 2008 voor het eerst werd uitgezonden bij de VPRO. Een aaneenschakeling van absurde scènes in een grijs kantoorcomplex, waarin de twee actrices zelf de meeste typetjes spelen: komisch, over de top én herkenbaar.
 
WAARDENBERG EN DE JONG
Sinds eind jaren tachtig weet het Rotterdamse duo Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong met hun absurde en fysieke voorstellingen voor opschudding te zorgen in de theaterwereld. Tot en met hun laatste programma, Bandkaai in 1996, trok het duo volle zalen met scènes op het randje van wat pers, publiek én theaters toelaatbaar vonden. 
 
Kaartverkoop
De voorstelling is uitsluitend te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop start dinsdag 28 maart om 19.00 uur.
 
Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: wo 6 t/m zo 17 december 2017
Aanvang: 20.00 uur, zo 15.00 uur
Prijs: vanaf € 17,50, maximaal 4 kaarten per persoon
luxortheater.nl
FOTO: Ruud Baan
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.