Jubileumeditie Sacred Songs in Rotterdam groot succes

Op vrijdag 1 december vond een schitterende 10e editie van Sacred Songs in de fraaie Pelgrimvaderskerk in historisch Delfshaven, Rotterdam plaats. Vijf koren en drie solozangers uit Rotterdam zongen over pelgrimage, ieder met repertoire vanuit eigen cultuur en religie. Artistiek leider en stemkunstenares Monica Akihary creëerde daarmee een gloednieuwe compositie, die de zestig vocalisten vanuit verschillende posities in de kerk en bewegend door de ruimte ten gehore brachten.

In één doorlopende uitvoering klonken black gospel en anasheed (islamitische gospel), liederen uit de katholieke en Kaapverdiaanse kerk, joods liturgische teksten en spiritueel repertoire uit Turkije, India en het Midden-Oosten. Deelnemers aan Sacred Songs Rotterdam waren: Jordão Évora & Nazareno van de Kaapverdiaanse migrantenparochie, Al Wahda koor, joodse zangeres Hannah Verhulst, Leo Davelaar & Gospel Project, Shwan Sulaiman, Prewien & Rasique koor, Marc Schaap & de Kathedrale Cantorij met organist Aart de Kort en solozangeres Rasha Mansour.

Het concert was volledig uitverkocht en het publiek genoot zichtbaar van de prachtige stemmen en rijke diversiteit aan teksten, klankkleuren en zangstijlen die voorbijkwam in de vocale productie.

Enkele publieksreacties:
 “Geweldig concert dat een groot gevoel van verbondenheid gaf”
“In een tijd van harde polarisatie in de samenleving was deze avond helend voor de ziel”
“Prachtige zang en een mooi concept met sterk vormgegeven afsluiting; dit smaakt naar meer….”

Een uitgebreid verslag is te vinden op www.culture-connection.org en in december 2017 zendt mediapartner Open Rotterdam iedere zaterdag een videoportret van één van zangers van Sacred Songs Rotterdam uit en op dinsdag 26 december om 18.00 uur een reportage van de concertavond. www.openrotterdam.nl

FOTO: Wineke van Muiswinkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.