JOZIAS VAN AARTSEN IN KONINKLIJKE SCHOUWBURG Over hoe romantisch denken het politieke debat bepaalt

JOZIAS VAN AARTSEN IN KONINKLIJKE SCHOUWBURG Over hoe romantisch denken het politieke debat bepaalt

 Het Nationale Theater presenteert op donderdag 13 april de derde HOT-avond van dit seizoen. In deze serie worden actuele thema’s met theatrale middelen belicht. Politiek analiste Myrthe Hilkens en romantiek-deskundige Maarten Doorman leiden het publiek door de avond en hebben live verbinding met Volkskrant-correspondenten in Frankrijk, Amerika en Duitsland. Ook is er cabaret, toneel, poëzie en muziek. De voorstelling is voor iedereen die het huidige politieke debat beter wil leren begrijpen. Kaarten zijn te koop via www.ks.nl, prijzen: € 12,50 regulier, € 10 studenten.

Een theatrale avond over de Romantiek In het programma Romantiek is HOT wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar het populairder wordende nationalisme, en de directe gevolgen hiervan gekeken. Filosoof Maarten Doorman geeft aan het begin van de avond inzicht in de Romantiek, en hoe deze een rol speelt in ons dagelijks leven. Daarna zal Myrthe Hylkens met correspondenten uit Frankrijk, Duitsland en Amerika bespreken hoe het Romantische denken in deze landen naar de politiek wordt vertaald.

Speciale gasten Ook te gast deze avond zijn: Volkskrant correspondenten Peter Giessen, Sterre Lindhout, Michael Persson, cabaretier Johan Fretz, acteurs van Het Nationale Theater Joris Smit, Jappe Claes en Jaap Spijkers, de HNT-huisband onder leiding van Florentijn Boddendijk en Remco de Jong, zangeres Sterre Konijn en als speciale gast van deze avond oud-burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen.

Romantiek Is HOT Donderdag 13 april 2017, 20.15 uur, Koninklijke Schouwburg Kaartverkoop: via de Koninklijke Schouwburg en Theater aan het Spui, www.ks.nl – www.theateraanhetspui.nl.

Prijzen: € 12,50 regulier, € 10 studenten

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.