Jongeren van MusicAllFactory Schitteren met ‘Nooitgedacht’

Jongeren van MusicAllFactory Schitteren met ‘Nooitgedacht’

Afgelopen weekend was het de beurt aan de jongeren van de MusicAllFactory (MAF) om hun eindejaarsvoorstelling op te voeren. Na het succes van de MAF Volwassenen eerder deze maand, werd reikhalzend uitgekeken naar de uitvoering van de jongeren. De MusicAllFactory is de enige professionele deeltijdopleiding Musicaltheater in Nederland, waar studenten onder leiding van gespecialiseerde docenten hun talenten ontwikkelen tot een professioneel niveau. Deze opleiding vraagt veel inspanning, zelfdiscipline en een ware passie voor het musicalvak. Het harde werk werpt zijn vruchten af, aangezien vele MAF-studenten inmiddels hun weg naar het professionele musicalpodium hebben gevonden.

Dit jaar brachten de MAF Jongeren de voorstelling ‘Nooitgedacht’ op de planken. Het verhaal draait om Jesse Barrie, een dagdromende toneelschrijver in een creatieve dip, die in het park de weduwe Suze Davies en haar vier kinderen ontmoet. Jesse betovert hen met zijn verhalen en vindt dankzij hen de inspiratie voor zijn bekendste theaterstuk, getiteld ‘Nooitgedacht’. Het stuk gaat over het overwinnen van angsten en het gevecht tegen de tijd, het verlangen om nooit volwassen te worden en het belang van verbeeldingskracht. Het benadrukt dat verdriet en gemis onlosmakelijk verbonden zijn met liefde, en het is een ontroerende en inspirerende ode aan de kracht van verbeelding, vriendschap en de kunst van het loslaten.

De cast bestond uit een getalenteerde groep jongeren die elk hun rol met veel overtuiging speelden:
Speciaal Spel: Daan (Henriette Du Maurier & Bediende & Toneelspeler), Demi K. (Bediende & Toneelspeler), Floortje (Maria Barrie), Jasmijn (Bediende & Toneelspeler), Lux (Nienke Davies), Myrthe (Suze Davies), Orion (Karel Kaakman & Kapitein Haak), Roos (Peetje Davies), Sofie (Bediende & Toneelspeler), Sven (Maikel Davies), Tim (Jasper Davies), Tom (Jesse Barrie)

Speciaal Zang: Amber, Fieke, Floortje, Giando, Indira, Jasmijn, Jimke, Myrthe, Rik, Roos, Sven, Tom

Speciaal Dans: Amber (o.a. Peter Pan), Esmée, Gemma, Jada, Jay, Liv, Maud, Nine, Noah, Puck, Veerle, Weronika

Ensemble: Demi V., Eefje, Eva, Jana, Jill, Lara, Lieke, Puck, Silke, Teun
Gast Artiest: Bodhi de hond

‘Nooitgedacht’ is een prachtig verhaal over de kracht van verbeelding en de strijd tegen het verlies van jeugdigheid. De thematiek van het stuk raakte het publiek diep, wat te merken was aan de vele ontroerde gezichten in de zaal.

De MAF Jongeren hebben met ‘Nooitgedacht’ een prachtige en ontroerende voorstelling neergezet. Het niveau van hun optreden doet zeker niet onder voor dat van de volwassenen, en de passie en toewijding van de studenten straalde van het podium af. Deze voorstelling is een bewijs van de hoge kwaliteit van de MusicAllFactory en de uitzonderlijke talenten die daar worden ontwikkeld. Voor iedereen die van musicaltheater houdt, is een bezoek aan een MAF-voorstelling absoluut de moeite waard.
Voor meer informatie over de MusicAllFactory en hun opleidingen, bezoek factorium.nl/musicallfactory.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.