JONG THEATERTALENT IN PRESENTATIE 23:59

JONG THEATERTALENT IN PRESENTATIE 23:59

AMSTERDAM –  Op 1 mei is in M-Lab een uniek voorproefje te zien van de nieuwe Nederlandse coming of age musical 23:59.

Lisa Berendse, Sofie Habets, Maarten Smeele, Dook van Dijck, Christanne de Bruijn en Jeroen Dekkers werken mee aan deze bijzondere presentatie waarbij de eerste schetsen te zien zijn van het nieuwe stuk van de makers van ‘Het Grote Geluk’.

Na het succes van ‘Het Grote Geluk’ werken regisseuse Kiki Jaski, schrijfster Eva Gouda en componist/liedschrijver Jan Groenteman opnieuw samen aan een voorstelling. Vier dagen lang gaan zij nu werken met zes jonge, getalenteerde acteurs om materiaal te verzamelen voor deze nieuwe voorstelling met de werktitel 23:59. Op 1 mei presenteren ze het eerste ruwe materiaal in een wervelend, persoonlijk en muzikaal spektakel. Deze presentatie vormt de basis voor de uiteindelijke voorstelling.

Waar ‘Het Grote Geluk’ inzoomde op het gezinsleven anno nu willen de makers met hun nieuwe voorstelling inzoomen op de twintiger. De zes personages staan aan het begin van hun grotemensenleven; een periode waarin ze veel belangrijke keuzes kunnen en ook moeten maken. Ze hebben de vrijheid om alles mee te maken en tegelijkertijd zorgt die vrijheid soms voor verstikking. Wat kies je? En waarom? En wat betekent dit voor de toekomst?

Het idee op deze voorstellig in de eerste fase (na een paar dagen van werksessies) te presenteren is gebaseerd op het Amerikaanse / off-broadway leesvoorstelling-concept waarbij het publiek mee kan maken hoe een nieuw idee tot voorstelling wordt ontwikkeld. “Dit gegeven past heel goed bij M-lab’’, aldus artistiek adviseur Benno Hoogveld. “Juist in M-Lab worden voorstelingen from scratch af aan gemaakt en we vinden het heel leuk om het publiek een keer een kijkje achter de schermen te geven bij dit proces. Je zal soms acteurs met een script in de hand zien. Soms met en soms zonder mise-en-scène. Soms zittend op een stoel. Soms voorlezend. Zonder lichtplan. Dus puur en naakt’’.

Aan de presentatie op 1 mei werken Lisa Berendse (o.a Spring Awakening), Sofie Habets (o.a. CIRCUS), Dook van Dijck (o.a. De Heksen, Soldaat van Oranje, CLUB GEWALT), Maarten Smeele (o.a. RENT, Jersey Boys), Christanne de Bruijn (o.a. Wicked, Moeder Ik Wil Bij de Revue, Sister Act) en Jeroen Dekkers (o.a. Op zoek naar Zorro, De Zere Neus van Bergerac) mee.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.