Jong talent uit Amsterdam West gezocht voor Best of the West 2023!

Jong talent uit Amsterdam West gezocht voor Best of the West 2023!

De inschrijvingen voor Best of the West 2023 zijn geopend en het nieuwe thema is bekend: #BREEKLOS! Best of the West is een podium voor jonge talenten tussen de 8 en 21 jaar wat zal plaatsvinden op zaterdag 23 september 2023 in Podium Mozaïek. Wij nodigen iedereen uit die woont, werkt of naar school gaat in Amsterdam West om een spetterende act op te voeren en zo kans te maken op verschillende prijzen om dit talent verder te ontwikkelen. Solo’s, duetten, groepen: iedereen is welkom! Inschrijven kan nog tot en met maandag 18 september 2023 via bestofthewest.nl In dit persbericht vindt u meer informatie over de inschrijvingen, het evenement en bijhorend tekst- en beeldmateriaal om te delen. 

Best of the West 2023 #BREEKLOS

Podium Mozaïek organiseert samen met stadsdeel West “Best of the West” in het kader van talentontwikkeling van de jeugd in Amsterdam West. Jongeren tussen de 8 en 21 jaar die hun talent willen delen, kunnen kiezen tussen vijf disciplines: acteren, muziek, taal, beeldende kunst en dans.

Thema

Elk jaar kiezen we een nieuw thema uit dat raakt aan de leef- en belevingswereld van kinderen en jongeren. Dit thema kan door de deelnemers gebruikt worden ter inspiratie of worden verwerkt in hun act of kunstwerk. Best of the West 2023 staat in het teken van het thema #BREEKLOS. Eerdere thema’s waar jongeren mee aan de slag gingen, waren #Hoop (2021) en #Samen (2022). 

Jury & prijzen

Een jury van professionele kunstenaars en artiesten kijkt mee en geeft behalve prijzen ook persoonlijk advies. Er zijn al enkele namen bekend! Onder meer Toni Blackwell (Acteren), Dion Rosina (Beeldende kunst), Sjaan Flikweert (Taal), Roshanak Morrowatian (Dans) en Jo-Anne Grace (Muziek) zetelen dit jaar in de jury. Een prijzenpot van maar liefst 8.500 euro en vele masterclasses zullen door hen worden uitgereikt aan de deelnemers. Voor elke discipline is er een eerste prijs van €750,-, en een tweede prijs van €500,- te besteden aan het doorontwikkelen van het talent. Als derde prijs zijn er privé masterclasses te winnen van een professional in eigen discipline.

Disciplines

1. MUZIEK

Onder de discipline muziek verstaan wij deze editie onversterkt en versterkt. In een act van maximaal 5 minuten delen de muzikanten hun talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep. Deelnemers scoren extra punten bij de jury door het thema #BREEKLOS en eigen creativiteit te verwerken in de act. Dit kunnen eigen geschreven muziekstukken, onherkenbaar gemaakte lievelingsliedjes, verrassende mash-ups en meer zijn!

2. ACTEREN

In de discipline acteren is er een keuze tussen theater en film. In een act van maximaal 5 minuten deelt de deelnemer zijn, haar of hun talent met het publiek en de jury. Extra punten kunnen worden verdiend bij de jury door het thema #BREEKLOS en eigen creativiteit te verwerken in de act. Deelnemers kunnen zelf een scène schrijven of een bestaande scène uit een theaterstuk, film of musical kiezen en hier een eigen creatieve draai aan geven. Dit kan als monoloog, dialoog of groepsgesprek. De scène kan live worden opgevoerd of worden opgenomen en als film worden ingezonden. Andere ideeën zijn ook meer dan welkom!

3. BEELDENDE KUNST

De discipline beeldende kunst is voor tastbare en ontastbare kunst. Voor tekeningen, schilderijen, beelden, fotografie en mode leveren de deelnemers drie verschillende werken in. Voor film/regie stuurt men een fragment van maximaal 5 minuten in. Dit mag als solo, duo of groep. Extra punten kunnen worden verdiend bij de jury door het thema #BREEKLOS en eigen creativiteit te verwerken in de werken. Deadline voor het inleveren van de werken bij Podium Mozaïek is week 28. 

4. TAAL

De discipline taal is voor alle woordkunstenaars. Rappers, singer/songwriters, poëzie en spoken word artiesten. In een act van maximaal 5 minuten deelt de deelnemer zijn, haar of hun talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep. Extra punten kunnen worden verdiend bij de jury door het thema #BREEKLOS en eigen creativiteit te verwerken in de act. Dit kunnen eigen geschreven teksten zijn of een bestaande tekst die onherkenbaar is gemaakt. 

5. DANS

De discipline dans is voor iedereen die niet stil kan zitten wanneer zij muziek horen. In een act van maximaal 5 minuten delen de dansers hun talent met het publiek en de jury. Dit mag als solo, duo of groep. Extra punten kunnen worden verdiend bij de jury door het thema #BREEKLOS en eigen creativiteit te verwerken in de act. 


Campagnebeeld Best of the West 2023 door Rossel Chaslie 

In opdracht van Podium Mozaïek ontwikkelde beeldend kunstenaar Rossel Chaslie het campagnebeeld voor Best of the West 2023. Chaslie is een autodidactische kunstenaar die zich toelegt op illustratie, 2D-animatie en visuele storytelling. De migratie van Suriname naar Nederland heeft een sterke invloed gehad op zijn beeldtaal, waarin hij zijn wortels laat zien. In zijn werk behandelt Chaslie behandelt thema’s als zwarte geschiedenis, racisme en diaspora. Daarnaast koestert hij een passie voor sciencefiction en speelt hij graag met de grenzen van de realiteit. 

Inschrijven voor BOTW 2023 kan nog tot en met maandag 18 september via bestofthewest.nl In bijlage zijn afbeeldingen, de digitale flyer en de social wervingstekst toegevoegd. We stellen het zeer op prijs als deze gedeeld kunnen worden met relevante communities of volgers. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.