Jong talent in nieuwe, actuele musical ‘If I Fall’

Jong talent in nieuwe, actuele musical ‘If I Fall’

Recensie en foto’s: Stephan Markus

In het Zuiderpershuis in Antwerpen ging op vrijdag 31 maart ‘If I Fall’ in première, de nieuwe musical van The Singing Factory. Niet de standaardmusical met een gezellige medley aan het eind, maar een stuk van en over deze tijd over de gevolgen van sociale media! Sociale media maakt tegenwoordig een groot deel uit van ons leven. Velen zijn in het bezit van bijvoorbeeld een Instagram-account. Er wordt van alles met de wereld gedeeld. Verdriet, blijdschap, alles komt voorbij. ‘If I Fall’ gaat in op dit fenomeen en de grote gevolgen dat het kan hebben.
In de voorstelling maken we kennis met middelbare scholieren. Een groepje vrienden heeft het idee om een heel nieuw sociaal netwerk op te zetten. Het wordt de app Circle. Het is een groot succes, maar uiteindelijk loopt het volledig uit de hand, wanneer de app zeer ernstige gevolgen heeft.
Zo zien we Mia, die nieuw is op school. Ze worstelt met een ingewikkelde thuissituatie, maar wordt door één van de jongens uit het groepje onder zijn hoede genomen. Ineens blijkt Mia heel populair te zijn op de ontwikkelde app, maar de reden waarom is verstrekkend. Hoe gaan de rest van de leerlingen hier mee om?

De cast bestaat uit jong musicaltalent, bijgestaan door twee professionals; Sasha Rosen en Hannes Vandersteene. Sasha was de afgelopen jaren even weg van het musicaltoneel en we zagen haar vooral optreden met haar man Davy Gilles. Nu is zij weer terug in het theater en daar mogen we blij mee zijn. Zo raakt ze de zaal diep met haar vertolking van het nummer ‘Voor altijd 17’.

De jonge cast is stuk voor stuk talent van de bovenste plank. Je leeft mee met alles wat zij meemaken. Soms overstemd de live band de ontzettend mooie zang, maar overall word je intens geraakt door deze voorstelling.

De voorstelling zet aan het denken. Met een toch wat bedrukt gevoel en de overpeinzing of sociale media wel de juiste plek is om alles te delen, verlaat je de zaal. ‘If I Fall’ laat zien dat ogenschijnlijk kleine dingen soms grote gevolgen kunnen hebben en dat vooral jongeren dit vaak niet kunnen overzien. ‘If I Fall’ is een indrukwekkende, intense musical met een actueel verhaal dat het publiek aan het denken zet.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.singingfactory.be/ififall

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.