Jon van Eerd gaat met man toneel produceren

Jon van Eerd gaat met man toneel produceren

Acteur Jon van Eerd begint met zijn echtgenoot Ton Fiere een nieuw productiehuis voor toneelstukken. Het Pretpakhuis gaat vanaf komend seizoen in elk geval de komedies van Van Eerd produceren.  

Dat heeft het tweetal zondag bekendgemaakt. Vorige maand werd al bekend dat Van Eerd theaterproducent Rick Engelkes zou gaan verlaten en zelf aan de slag wilde.

Harrie Babba

De eerste voorstelling die het duo op deze manier op de planken brengt, is de nieuwe komedie Harrie Babba, een op 1001 nacht geïnspireerd stuk waarin Van Eerd zijn vaste alter ego Harrie Vermeulen speelt.

De aankondiging van het nieuwe plan markeert ook het 30-jarig samenzijn van Van Eerd en Fiere, op 11 mei. “Door de jaren heen hebben we een groep mensen om ons heen verzameld met wie het heel fijn samenwerken is”, legt Van Eerd uit. “We hebben geen verborgen agenda’s voor elkaar, alle neuzen staan dezelfde kant op. Het voelt als een fijne, nieuwe stap om voortaan alles in eigen hand te hebben.”

Zakelijk leider

Fiere, in het verleden onder meer directeur van het M-Lab, wordt de zakelijk leider van Het Pretpakhuis. “Ton is al jarenlang heel intensief betrokken bij wat ik maak”, vertelt Van Eerd.

Het echtpaar is niet bang elkaar in de haren te vliegen als ze op zakelijk vlak nog meer gaan samenwerken. “Maar we gaan wel ingrijpen als we voortaan thuis alleen maar over de zaak kunnen praten. Daar hebben we voor de zekerheid wel afspraken over gemaakt.”

Flexibele acteur

”In Harrie Babba manifesteert hoofdpersonage Vermeulen zich als een geest uit de fles. De andere rollen worden gespeeld door Joey Schalker, Arie Cupé, Irene Kuiper, Cindy Bell en Arian Foppen.

In de toekomst hoopt Van Eerd ook eens een serieus toneelstuk met zichzelf in de hoofdrol te gaan spelen. “Ik heb een paar prachtige teksten in de la liggen”, bekent hij. “Maar Nederland is een enorm hokjesland. Je bent óf komiek óf musicalacteur óf Shakespeare-vertolker. Ik zie mezelf liever als flexibele acteur. Ik houd zielsveel van Harrie Vermeulen, maar heb echt wel méér dan alleen dat te bieden.”

Bron: Nu.nl

www.pretpakhuis.nl

l

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.