Jolien Kistemaker komt weer thuis met haar voorstelling “Thuis.”

Jolien Kistemaker komt weer thuis met haar voorstelling “Thuis.”

Recensie: Martijn van Vuuren

In het theater ‘Aan de Slinger” in Houten speelde Jolien Kistemaker op donderdag 23 september de première van haar nieuwe voorstelling ‘Thuis.’ Daarmee komt Jolien letterlijk weer thuis omdat dit ook de plaats is waar ze is opgegroeid. Er is dan ook geen betere plaats om deze zeer persoonlijke voorstelling in première te laten gaan.

Jolien Kistemaker is liedjesschrijver, zangeres, theatermaker en dichter. Na haar voorstellingen ‘Op eigen benen’ en ‘Hoofdzaken’ is ze nu in het theater te zien met haar derde voorstelling. 

Jolien geeft in haar voorstellingen een kijkje in haar hoofd en haar hart. Met haar prachtige, heldere en kwetsbare stemgeluid weet ze je in je hart te raken. Jolien kijkt terug naar haar jeugd, naar de liefde, maar ook naar het moederschap en de wereld om haar heen. Geïnspireerd door het leven weet ze met haar prachtige teksten je te ontroeren en een lach op je gezicht te toveren. 

Jolien wordt bijgestaan door een driekoppig combo. Zonder hen hebben “haar zinnen geen noten en haar noten geen zin”, zoals ze dat zelf zo mooi omschreef. Robin Scherpen is haar virtuoze gitarist en arrangeur. Met zijn prachtige spel weet hij als geen ander de teksten van Jolien naar een hoger level te tillen. Daarnaast wordt ze begeleid door Saskia Egtberts op viool die tevens op subtiele wijze de liedjes van een tweede stem voorziet. Ruben Maathuis maakt het trio compleet op slagwerk. Hij weet de liedjes op een zeer dienstbare manier te voorzien van een ritmische begeleiding. 

Met ‘Thuis’ weet Jolien Kistemaker een zeer intieme sfeer neer te zetten in het theater. Je hebt het gevoel alsof je in haar huiskamer aanwezig bent en ze de liedjes alleen voor jou zingt. Het is een pure, authentieke theaterpersoonlijkheid die met haar open uitstraling het publiek weet te veroveren. Tussen de nummers door draagt ze gedichten voor en neemt ze je ook in gesproken woord mee in haar gedachten. 

Jolien is van 3 t/m 14 november te zien in het Tapastheater in Amsterdam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.