Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo worden celgenoten

Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo worden celgenoten

Producent I&L Entertainment presenteert vanaf media september (2021) de muzikale tragikomedie ‘Liften 2: Girls Night-INN’. Winston Post (GTST, Soof de musical) en Frédérique Sluyterman van Loo (Billy Elliot, De Grote Drie) versterken Joke de Kruijf (The phantom of the Opera, Crazy for you) in dit volledig nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks.

Pistoolschot! Schreeuw! Black-out! Na uren te hebben vastgezeten in een lift, belandt verpleegster Saskia na een noodlottig incident achter de tralies. Daar deelt ze de cel met de Gooische advocate Stefanie en de ‘per ongeluk’ opgesloten Youri.  Drie mensen met hun eigen verhaal: Stefanie worstelt met enkele dramatische keuzes uit het verleden, Youri moet zien te ‘dealen’ met het vaderschap en Saskia wordt verliefd met onverwachte gevolgen. Terwijl hun ‘misdadige’ verleden zich ontrafelt, volgen hilarische situaties, ontroerende momenten en vlijmscherpe onderwerpen elkaar in hoog tempo op. Hoe ver moeten ze gaan voor echte vriendschap? Het zal een ‘verblijf’ worden waaraan ze niet kunnen ontsnappen én dat hun leven voorgoed zal veranderen.

‘In de Liften-reeks staan herkenbare personages centraal, die vast komen te zitten in een ongewone situatie’ zegt schrijver Leon van Uden. ‘Dat levert niet alleen dolkomische situaties op, maar ook oprechte gesprekken en bevrijdende confrontaties.’ Ter voorbereiding heeft van Uden uitgebreide gesprekken gevoerd met een o.a. een Officier van Justitie en heeft hij een indrukkende rondleiding gekregen in een cellencomplex. ‘Uiteraard ontkom ik er niet aan om wat theatrale vrijheden te nemen, maar ik vind het wel belangrijk dat het zoveel mogelijk klopt met de werkelijkheid.

‘Liften 2: Girls Night-INN’ is een krachtige feel-good voorstelling met nieuwe muziek van Bas van den Heuvel (Glennis Grace, The Christmas Show). Het is de ultieme ‘escape’ waarbij lachrimpels zeker gelift zullen worden.

Kijk voor meer informatie op www.il-entertainment.nl/liften2 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.