JOHNNY KRAAIJKAMP IS GOMEZ ADDAMS IN THE ADDAMS FAMILY

TEC Entertainment maakt vandaag bekend dat de mannelijke hoofdrol in de nieuwe Nederlandse bewerking van de Broadway hit-musical THE ADDAMS FAMILY gespeeld wordt door Johnny Kraaijkamp. De musical is van november 2018 tot en met maart 2019 in de grotere theaters van Nederland te zien zijn.

Johnny Kraaijkamp speelt de rol van Gomez Addams, het gepassioneerde hoofd van de familie Addams, adoreert zijn echtgenote Morticia (Pia Douwes) met hart en ziel en is dol op zijn kinderen Wednesday en Pugsley. Gomez is een vermogend man, vermaard degenvechter, temperamentvol tangodanser en vurig sigarenroker. In zijn vrije tijd kan hij erg blij worden van crashende speelgoedtreinen en messenwerpen. De ultieme latin-lover, van Spaanse adellijke afkomst en zeer energiek (voor zijn leeftijd). Johnny Kraaijkamp speelt op dit moment in de musical VAMOS en was eerder te zien in De Bonbonfabriek en de musicals Dorus en Ruis – De show van zijn leven. Op televisie was Johnny onder andere negen seizoenen te zien in ‘t Zonnetje in Huis.

Producent Marc Muller van TEC Entertainment is bijzonder gelukkig dat hij Johnny Kraaijkamp heeft weten vast te leggen. “Met Johnny Kraaijkamp hebben wij een acteur van formaat kunnen toevoegen aan de cast van THE ADDAMS FAMILY. Johnny heeft een enorme staat van dienst en ik prijs mij zeer gelukkig dat hij de rol van Gomez Addams op zich heeft willen nemen. Ik kijk met bijzonder veel plezier uit naar onze samenwerking.”

Verhaal
De excentrieke Addams Family is springlevend! De gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia, hun duistere ‘schatjes’ Wednesday en Pugsley, Oom Fester, Oma Eudora en uiteraard butler Lurch treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas, een gewone jonge man die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.

De muzikale komedie THE ADDAMS FAMILY is gebaseerd op de personages gecreëerd door Charles Addams. Muziek en songteksten zijn geschreven door Andrew Lippa, die ook de muziek en de teksten schreef voor de Broadway musical Big Fish, de muziek voor het Broadway toneelstuk The Farnsworth Invention en het script, muziek en teksten voor de Drama Desk prijswinnende musical The Wild Party. Marshall Brickman en Rick Elice schreven samen het script voor de meermaals bekroonde Broadway musical Jersey Boys. Marschall Brickman schreef verder samen met Woody Allen het script voor de films voor Sleeper, Annie Hall, Manhattan en Manhattan Murder Mystery en was hoofdschrijver voor The Tonight Show with Johnny Carson. Rick Elice’s toneelstuk, Peter and the Starcatcher, ontving negen nominaties en won in 2012 vijf Tony Awards.

In December 2017 werd al bekend gemaakt dat het creatieve team van de nieuwe Nederlandse versie van THE ADDAMS FAMILY zal worden aangevoerd door regisseur Paul Eenens, choreograaf Stanley Burleson, vertaler/bewerker Jon van Eerd en West End musical director Dave Keech.

De nieuwe Nederlandse versie van THE ADDAMS FAMILY is in theaterseizoen 2018 – 2019 te zien. De kaartverkoop voor de voorstellingen van THE ADDAMS FAMILY gaat later deze maand van start.

www.tec-entertainment.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.